Wedstrijd verslagen

Wedstrijdverslagen 9 & 10 April

EHV D2 – EHV D1

Vandaag hadden we een spannende thuiswedstrijd in Sporthal Strijp. Eerst waren we één team, maar sinds een paar weken hebben we twee D-teams. En nu moesten we dus voor het eerst echt tegen elkaar. De eerste helft gingen we gelijk op. Bij de D1 stond Benjamin in het doel en ik bij de D2. In de tweede helft begon de D1 voor te staan. Gijs stond nu in het doel voor de D1 en Olucci voor de D2. Tigo maakte veel doelpunten en ook Daan maakte een mooi punt. In de D2 hebben we goed samengespeeld. Het was moeilijk om door de verdediging heen te komen van de D1. Theodora verdedigde heel goed. We kregen van Renske en Chiara een goede tip voor de volgende wedstrijd maar die verklap ik nu niet. Want zaterdag 23 april staat er een nieuwe wedstrijd gepland tegen de D1.

Floor


Wedstrijdverslagen 5 & 6 Februari 2022

Bergeijk D2 – EHV D1

Het was een leuke wedstrijd, ik vond dat beide teams best goed speelden. De einduitslag was 12-8, in ons voordeel. Voor deze score hebben we hard moeten werken, en ik kan niet ontkennen dat we een heleboel doelpunten hebben laten liggen. Dit kwam omdat we te snel naar de goal wilden, en soms probeerden te scoren als ze ons vastgepakt hadden. De goals die we hebben gescoord waren wel (vaak) in een hoekje. Iedereen heeft goed gespeeld, ik vond dat we er goed inzaten, en een leuke wedstrijd hebben gespeeld.

~ Siem

EHV DC1 – De Sprint DC1

Zaterdag 5 februari speelde we tegen de sprint uit Deurne! taida, Nina en izzy waren zo lief om mee te gaan! In de eerste helft was de dekking in de linker hoek niet zo sterk! Bij de aanval moesten we vooral het tempo erin houden en dit ging erg goed! De rust stand was 11-9 in het voordeel van EHV! In de rust heeft Kyra ons nog wat tips gegeven zodat we de dekking nog sterker stond! Na de rust ging het veel beter en kwamen we op een eindstand van 28-21!

Jennifer

PSV D3 – EHV D2

Zaterdag 5 februari. We speelden tegen PSV. Zij hadden meerdere wissels, wij hadden er maar 1. Zij waren echt een stuk groter dan wij, dus het was moeilijk om ze vast te pakken. De aanval was ook moeilijk omdat ze sterk waren, daardoor konden we niet echt goed bewegen. In de tweede helft hebben we beter gespeeld dan in de eerste helft. We hebben goed overgespeeld en goed bewogen. Maar uiteindelijk was PSV toch beter, en hebben we verloren met 22-7.

Anouk O

 


Wedstrijdverslagen 29 & 30 Januari 2022

Bergeijk E1 – EHV E1

Zondag 30 januari moest ik al vroeg uit bed omdat we om 9 uur in Bergeijk moesten spelen. Pfff wel vroeg maar blij dat ik na mijn Corona weer mocht handballen. We begonnen goed en stonden bijna heel de wedstrijd voor. Ik maakte zelfs mijn eerste goal!!!!. Helaas ging het aan het einde van de wedstrijd wat minder. We verloren uiteindelijk met 13-10.

~ Emmy

 

EHV D1 – Groesbeek glorie D2

Zaterdag 29 januari speelden we met de D1 de eerste wedstrijd van 2022 tegen Groesbeek. Eindelijk mochten we weer. We hadden er veel zin in! De wedstrijd begon wel een half uurtje later omdat de zaal pas later beschikbaar was. We hadden 1 wissel dus we mochten allemaal lekker veel spelen. We zaten er dan ook goed in en het aanwezige publiek moedigde ons weer gezellig aan. We wonnen met 10-8!
~ Anna

EHV D2- Bergeijk D2
We speelde vandaag thuis tegen Bergeijk om 11:00, de meiden hadden er stuk voor stuk zin in om weer op het veld te staan. Van te voren goed warmgelopen en erna lekker geknokt. Het was een spannende wedstrijd. In het begin had Bergeijk een voorsprong, dit veranderde toen Anouk de eerste twee van onze kant erin had gemikt. Onze verdediging stond erg goed, we hebben veel ballen er tussen uit gevist en aangepakt waar het nodig was. In onze aanval waren we op het begin erg aan het zoeken. We stonden al snel iets te ver naar voren. Waardoor er minder ruimte was om naar de goal te gaan. Hier gaan we op de training mee aan de slag, ik heb hier vertrouwen in. Ook omdat het de tweede helft al een stuk beter was! Goede eerste wedstrijd, en de meiden hebben echt hun best gedaan. Super!

~ Chiara

Helios C1 – EHV C1
Eindelijk mochten we na ruim 1 maand weer een potje ballen. Het was afgelopen week even spannend of we konden gaan door wat zieken, maar gelukkig waren Taïda en Rive zo lief om met ons mee te gaan. Met het advies dat jullie er vooral weer van moesten gaan genieten maar wel kei hard werken begonnen we aan de wedstrijd. En genoten heb ik! En ik weet zeker ons meegereisde publiek ook. Vanaf minuut 1 waren we feller, sneller en beweeglijker dan onze tegenstander. We haalden er de ene na de andere bal tussenuit en wisten hier met een hoog tempo mooie snelle aanvallen mee uit te spelen. Iedereen was in beweging en iedereen was doelgericht. Heerlijk coachen en makkelijk door wisselen zo. Het maakte niet uit wie ik waar liet spelen, we bleven hard werken en we bleven mooie aanvallen spelen. In de dekking waren we eindelijk bezig met pressen wat we al heel het seizoen hard aan het trainen zijn. En natuurlijk maken we hier nog fouten in, dat kan ook niet anders, maar als we het niet gaan proberen kunnen we er ook niet beter in worden. En vandaag waren al onze hoekspelers hier echt mee bezig. En de keren dat de tegenstander er wel doorheen kwam stond er een fantastische Mijs achter in de goal! Mijn winst als coach ligt vooral in de werklust en de mooie technische aanvallen en de beweeglijke dekking die ik heb gezien. Voor jullie was het heel leuk dat we 2 puntjes van de nummer 2 in onze competitie hebben afgesnoept. En echt meer dan verdiend! Op naar volgende week.

~ Kyra


Wedstrijdverslagen 13 & 14 November 2021

EHV D1 – PSV D1

Op zaterdag 13 november speelden we tegen PSV. Daar hebben we buiten al eerder tegen gespeeld en toen verloren we met 3-29. We verloren deze keer ook met 4-23. Dat is al beter. Het was een team met alleen maar jongens en ze waren allemaal groter dan wij. We begonnen de warming up met muziek van Gijs. We hadden veel wissels. Het hele team werd tegelijk gewisseld tijdens de wedstrijd. We hebben met zijn vieren gekeept: Benjamin, Gijs, Oluchi en ik. Oluchi kreeg een bal tegen haar hoofd. Dat deed pijn. Izzy en Anouk kwamen er af en toe langs. We hebben een paar penalty’s gekregen die Daan genomen heeft. PSV gooide een paar keer over het doel heen. Siem was goed in ballen eruit halen. Kiki verdedigde goed bij het doel. En Morris was onze scheidsrechter. Die deed het ook goed.
Floor


Wedstrijdverslagen 30 & 31 Oktober 2021
EHV D1 – Tremeg D1

Op zaterdag 30 oktober hadden we wedstrijd tegen Tremeg , we speelden wel thuis. De wedstrijd was leuk alleen hadden we de eerste helft wat moeite met de verdediging, maar in de tweede helft ging het een stuk beter ! We hebben uiteindelijk verloren met 14-30
Kiki


Wedstrijdverslagen 16 & 17 Oktober 2021
Flyers D1 – EHV D1
Op zondag 17 oktober hadden we een handbalwedstrijd tegen de Flyers. Het was uit dus wij moesten naar Wijchen toe. Ik vond de wedstrijd heel leuk want we waren erg aan elkaar gewaagd. Want het verschil tussen de scores was niet zo groot. Uiteindelijk hebben we gewonnen met 4-7. De eerste keer dit seizoen!
Fiene

Wedstrijdverslagen 10 & 11 Oktober 2020

Bergeijk E1 – EHV E1
Vandaag mochten we tegen Bergeijk spelen. We moesten ‘s ochtends al om 9:00 verzamelen om naar de wedstrijd te gaan. Dus met alle ochtend koppies waren we vertrokken naar Bergeijk. Eenmaal in Bergeijk aangekomen hadden we een lekker lange warming up want we moesten nog 20 minuten wachten voor de wedstrijd. Toen begon de wedstrijd. De 1e helft Met (Sophie en daarna Pam in de goal) was hard werken. We moesten veel rennen en ballen er tussen uit vissen. Oluchi, Gijs, Sophie en Teodora moesten veel dicht lopen achter. Djimo, Anouk, Daan, Pam , Floor en Myra moesten ook veel de bal er tussen uit halen. We gingen de rust in met 7-5 voor Bergeijk. De 2e helft was Gijs keeper en daarna nog even Pam. Pam werd tijdens het spelen aan de zijkant geduwd en Daan werd aan zijn arm getrokken. Dat leverde twee shootouts op. Bij Pam hield de keeper hem. Pam pakte snel de bal maar raakte helaas de paal. Toch knap gedaan. Floor gooide de tweede shootout erin. We maakten het Bergeijk de tweede helft moeilijker. Ze scoorden nog maar drie punten en onze achterstand bleef gelijk. De kinderen speelden goed. We zijn trots op ze!


Wedstrijdverslagen 3 & 4 Oktober 2020
Acritas E1 – EHV E1
Vandaag mochten wij in alle vroegte vertrekken naar Bakel, Acritas E1 stond daar vandaag op ons te wachten. Vandaag ook voor het eerst in de mooie nieuwe tenues gespeeld, gesponsord door HTB accountants & adviseurs. Voor de wedstrijden alle afspraken en taken nog even besproken. Vanaf minuut 1 waren we meteen fel in de dekking en op de bal, er werd door iedereen gevist en pikte er dan ook een hoop ballen uit. Pam stond fantastisch te keepen, Gijs wist een hoop ballen in het net te leggen en Anouk pikte overal de ballen er tussenuit. Na een hoopvolle eerste helft gingen we de rust in met een stand van 4-10 voor ons.

Met twee wissels op de bank waren de spelers al erg moe. Waar het in de eerste helft zo lekker liep, ging het in de tweede helft mis. De achters waren helemaal de weg kwijt en Acritas wist onze voors veel meer voorbij te komen. In de aanval hadden we veel balverlies, daardoor wist Acritas in te lopen en stond het 12-11 voor Acritas. Door een omschakeling in de dekking van 2-3 naar een defensievere 3-2 dekking wisten we in de dekking meer grip te krijgen. Ook begon het in de aanval wat lekkerder te lopen. Hierdoor stond het inmiddels alweer gelijk maar hield Acritas ons goed bij. Bij een stand van 15-15 met nog een minuut op de klok wist Anouk nog te scoren vanaf rechts. Door een goede aanval van Acritas en drie saves van Oluchi in de goal, zette we nog een rustige aanval op en wonnen wij de wedstrijd met 15-16.


Wedstrijdverslagen 7 & 8 Maart 2020
EHV D1 – HVW D1
De wedstrijd begon om 14.05, we speelden thuis. De vorige keer uit hadden we verloren. We begonnen de wedstrijd op zich wel goed. Toen het rust was stond het 14-17 voor de tegenpartij. We begonnen weer aan de wedstrijd na het praatje van Kyra. We maakten nog wel veel foutjes alleen begonnen we de 2e helft wel goed. Er gingen bijvoorbeeld veel ballen over de zijlijn, dit was een beetje onnodig. De eindstand was 26-27. Dus we hadden verloren, volgende keer beter.

De Sprint/Niobe Dames 2 – EHV Dames 1

Zondag rond 13.00 uur werden we verwacht in Deurne. Een wedstrijd die we moesten winnen, aangezien we in dezelfde week op woensdag 2 punten hadden laten liggen in Bakel tegen Acritas.
De Sprint is een compleet en leuk handballend team waar wij niet tegen moesten verslappen. Eerder hebben we eenmaal van ze gewonnen en verloren. We begonnen daarom ook sterk aan de wedstrijd met een 4-1 voorsprong. Ze hadden net als wij een offensieve dekking waardoor wij wat makkelijker in ons aanvalsspel kwamen. ­­In de dekking maakten we wel de onnodige fouten, waardoor zij wat dichterbij kwamen. ‘Het kruis’ zorgde ook in deze wedstrijd voor druk naar de goal. Hieruit kwam soms een direct doelpunt, een mooi balletje naar de cirkel of we zagen door de kansen onze eigen kans niet meer.
Het schotpercentage van de eerste 3 minuten heeft helaas niet in dezelfde lijn doorgezet. Kans op kans werd gemist, waardoor de ergernissen op de bank en het veld duidelijk zichtbaar waren. En waarbij ons de bal werd gemist, scoorde de Sprint van afstand steeds meer doelpunten. Dit had te maken met het niet scherp zijn en te afwachtend verdedigen. Zo spraken Maud en ik op de bank de woorden uit dat met 13 minuten op de klok en 5 doelpunten verschil er niet veel fout meer kon gaan. Alhoewel Maud wel waarschuwde, “we moeten echt niet verslappen”. Helaas niet afgeklopt en het tegenovergestelde gebeurde: zij scoorden, wij niet en wij zorgden voor een hoop balverlies. Met dit cadeautje gaven we de Sprint de mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd. Op zo’n manier dat we in de laatste secondes op de klok een punt hebben gegeven. Eindstand: 24-24. Een heel zuur einde wat we zeker aan ons zelf te danken hebben.


Wedstrijdverslagen 15 & 16 Februari 2020

PSV D1 – EHV D1

We speelde vandaag om 15.00 uit in de tempel bij PSV. Vanna speelde deze wedstrijd ook mee. Vorige week hadden we gelijk gespeeld tegen Dos 80. Dus vandaag was er wat verschil dus maakten we veel fouten bijvoorbeeld over de zijlijn, snelheids fouten en sommige Pasen gingen ook niet zo lekker. We hadden deze wedstrijd best de 40 kunnen halen maar door de fouten ging dat niet meer lukken. De ruststand is 5 – 16. Maar het had nog wel meer kunnen zijn maar door de foutjes was dat niet zo. De coach zei in de rust wat we moesten doen maar we deden dat niet in de tweede helft want we maakte nog steeds fouten. De eindstand was 12 – 26 dus we hebben gewonnen.

EHV Dames 1 – Apollo Dames 1

Het was tijd om tegen de koploper te handballen. We waren met een compleet team voor het eerst in lange tijd. In de kleedkamer hebben we het gehad over de tegenstander, hun dekking en over wat we de afgelopen week getraind hebben. We waren goed voorbereid voor de wedstrijd en hadden er allemaal zin in! Na een goede warming-up begonnen we sterk aan de wedstrijd. Onze dekking stond goed en we speelde de aanval op tempo. We hielden ons aan de afspraken die we gemaakt hadden over de snelle aanval en onze systemen. Het liep in de eerste helft gelijk op en hierdoor gingen we rusten met een stand van 7-8. Na de rust gingen we met goede moed het veld weer op. Onze systemen werden weer gespeeld en de dekking stond goed. Ook in het begin van de tweede helft liep het gelijk op, totdat er een gaatje kwam door de breaks van Apollo. We hadden balverlies doordat we er toch af en toe niet helemaal bij waren en daardoor kon Apollo uitlopen. De wedstrijd werd afgesloten met een stand van 16-23.


Wedstrijdverslagen 01 & 02 Februari 2020

Aristos Dames 1 – EHV Dames 1

We moesten uit tegen Aristos in Best. Omdat we de vorige keren gelijk hebben gespeeld en hebben verloren tegen Aristos, maar nooit het gevoel hebben gehad van ‘we hoeven dit niet te verliezen’, begonnen we vandaag fel de wedstrijd. We hadden allemaal hetzelfde doel voor ogen. De eerste aanval begon erg sterk en we kregen meteen een penalty mee, welke Maud er meteen goed in gooide. De dekking stond in de eerste helft als een huis. Er werd gepraat, geluisterd, samengewerkt en hierdoor stonden we er echt als een team. De aanvallen van Aristos duurde ontzettend lang, waarin zij veel afgedwongen technische fouten maakten. Helaas werd hier niet of nauwelijks voor gefloten, waardoor Aristos op het laatste moment telkens een vrije man kon vinden. Doordat wij lang moesten verdedigen, was de concentratie weg voor de aanval en hierdoor miste we overtuiging naar de goal. We creëerden keer op keer kansen naar de goal, maar we maakten deze kansen vervolgens niet af. Hoewel de aanval niet vlekkeloos liep bleven we toch hard werken. We speelden met onze koppen omhoog. We gingen rusten met 4 doelpunten achter maar kwamen allemaal met vertrouwen het veld af.
In de tweede helft hadden we nog steeds datzelfde doel voor ogen: Samen werken als een team en Aristos de deur wijzen. Maar de ballen in de aanval belandden nog steeds niet in het doel waardoor de keepster van de tegenpartij in de wedstrijd groeide en wij steeds sneller gingen schieten. Het kruis, waar we afgelopen tijd mee trainen, was een goede uitkomst en hierdoor kwam er weer goede druk naar de goal. Ook in deze helft werden er genoeg kansen gecreëerd maar werden ze niet afgemaakt. In dekking stonden we er wel weer en we probeerden er alles aan te doen om het Aristos zo moeilijk mogelijk te maken. Omdat we nog steeds met onze koppen omhoog handbalde en we er hard voor werkten, had niemand het gevoel dat we ver achter stonden. De wedstrijd eindigde met een stand van 26-17. Maar zoals al gezegd, we hebben er heel de wedstrijd hard voor gewerkt.

HVB D1-EHV D1

We moesten naar Zaltbommel. Wel een eindje rijden maar, na een halfuurtje waren we bij de sporthal. We gingen een wedstrijd spelen tegen HVB D1. Het was een sportieve wedstrijd. Onze coach Rik moest wel dingen bedenken om ons aan het werk te zetten omdat, HVB D1 geen posities hadden en dus was het een beetje verwarrend in de 1ste helft maar, de 2de helft ging een stuk beter. De ruststand was 1-6 voor ons en de wedstrijd was geëindigd met 2-12 voor ons. 

 


Wedstrijdverslagen 25 & 26 Januari 2020                                                     
EHV DA1 – Tachos DA1

Vandaag speelden we thuis tegen Tachos. De eerste wedstrijd dat we tegen Tachos speelden hadden we verloren en de tweede wonnen we. Het kon dus alle kanten op. Door een goede verdediging stonden we al snel met 5-1 voor. Na wat fouten en bal verlies kwam Tachos weer dichter bij en stonden we met 2 punten voor. Dit pakten we weer op door goed te pressen en breaks te lopen. De eerste helft zijn er mooie doelpunten gemaakt waaronder 4 mooie lobjes. Het was toen 13-10. Tijdens de rust besloten dat we beter aan moesten pakken en nog harder moesten werken. Ook moest er onderling meer gepraat worden. En daar startte de 2e helft. De verdediging stond sterk en de de meeste kansen die we kregen werden gemaakt. Een aantal penalty’s gemist maar dit werd gecompenseerd door de de penalty’s die wij zelf ook tegen hielden. De 2e helft ging erg goed en we hebben ervoor gewerkt als team. Met een eindstand van 34-25 houden we de punten hier in Eindhoven.

EHV D1 – Bedo D1

We hebben met zen alle bij Kyra gelogeerd het was gezellig en we zijn laat gaan slapen. De volgende dag zijn we naar de genderbeemd gegaan met heel veel cupcakes. Deze cupcakes hebben we verkocht omdat we naar Denemarken op een toernooi willen handballen. Hiervoor moeten we met zijn alle ons steentje bij dragen. Wat ook heel goed is gegaan door de hulp van alle ouders. Tussen de verkoop door moesten we ook een wedstrijd handballen tegen Bedo. Helaas mocht Nina niet mee spelen omdat ze vorige week door een lelijke val haar pols gebroken had. Voorafgaand aan de wedstrijd zagen we dat het allemaal redelijk grote jongens waren waar we tegen moesten spelen maar met geen wissel.  Door het goede verdedigen en het snelle aanvalsspel werd al snel duidelijk dat we de het betere team waren. Hierdoor was het bij rust al 17-6. Bedo heeft eigenlijk de hele wedstrijd geen kans gehad om het ons echt lastig te maken. Doordat we ons goede spel in de 2 de helft door zijn blijven zetten is de eindstand 34-11 geworden. Volgende wedstrijd wordt een belangrijke wedstrijd tegen medekoploper Dos80/Olympia. Als we weer ons eigen spel kunnen spelen moet het goed komen. We hopen op heel veel publiek die ons komen aanmoedigen.


Wedstrijdverslagen 18 & 19 Januari 2020

EHV Dames 1 – Vespo Dames 1                                                                   

Vandaag stond Ehv tegen Vespo op de planning. Ons doel was duidelijk we moesten deze wedstrijd op snelheid spelen om deze te winnen. Gelukkig hebben we dit ook de gehele wedstrijd goed vol gehouden. Met vlagen lag er heel veel druk naar de goal toe. Maar ook wisten we heel vaak op de keeper te gooien of op de paal. Toch hebben we een gat weten te creëren met 8 doelpunten verschil. Ook dit hebben we een tijd vast weten te houden omdat in de verdediging we de 1 tegen 1 wisten te winnen, soms kwam er een gat waardoor de cirkel loper van Vespo vrij kwam. Helaas werd het in de laatste 10 min een rare wedstrijd en kregen we nog 8 penalty’s tegen waardoor we de wedstrijd uiteindelijk met 30-27 hebben weten te winnen. Al met al hebben we ons sterk weten te houden en een leuke snelle wedstrijd weten te spelen.

Handbal Someren D1 – EHV D2


De wedstrijd was niet echt spannend. De tussenstand was 0-8 voor ons. en de uiteindelijke stand was 2-22 voor ons. dus niet heel spannend maar wel werd er eerlijk gespeeld.


Wedstrijdverslagen 11 & 12 Januari 2020
PSV Dames1 – EHV Dames 1
                                                                                   
In de eerste helft liepen we achter de feiten aan, we waren minder fel, maakte hier en daar (te veel) slordigheidsfoutjes waardoor er een stand van 10-5 op het scorebord stond. Na een aantal goede reddingen van Irene hebben wij de overtuiging gevonden en hebben ons teruggewerkt in de wedstrijd. Hierdoor ontstond er een ruststand van 11-11. De tweede helft begonnen we weer op 0 zoals Lara zei. We hielden er overtuiging in, Laura ging lekker door met scoren en we hebben ook als team een heerlijke tweede helft gespeeld. We hebben de lichtstadderby (woorden van Co) afgesloten met 21-23.

EHV D1 – Acritas D1

Op 11 januari was de wedstrijd tegen Acritas. We begonnen de wedstrijd sterk. We speelden de wedstrijd goed op tempo. Hierdoor kwamen we snel op voorsprong. De dekking stond erg goed. We kregen maar 1 doelpunt tegen in de eerste helft. De tweede helft bleven we goed op tempo spelen en scoorden we veel. De laatste minuten waren we minder geconcentreerd hierdoor scoorde Acritas nog 3 keer. De eindstand was 32-5 voor Ehv.


Wedstrijdverslagen 14 & 15 December 2019

EHV D1 – PSV handbal D1

De wedstrijd begon om 13:05, tegenstander: PSV handbal. De eerste helft begonnen we matig. We misten veel ballen. Iedereen had wel gescoord. In de 2e helft waren we wel beter, we gooiden minder ballen mis en ook in de verdediging waren we beter.
De eindstand was 32-8.


Wedstrijdverslagen 7 & 8 December 2019

Dos’80 D1 – EHV D1

De tegenstander was DOS80 en de wedstrijd begon om half 5. De scheidsrechter was een beetje laat maar dat maakt niet uit. We hebben voor deze wedstrijd hard gewerkt maar het ging niet helemaal, we hebben 30-23 verloren en de ruststand was 13-13. De ballen gingen veel over de zijlijn en veel tegen de paal aan. Maar we hebben er zeker van geleerd en lol gehad.

EHV Dames 1 – Acritas

Na de laatste aanwijzingen en een enerverende warming-up waren we klaar voor de wedstrijd. Alle neuzen de goede kant op en klaar om te knallen. Het begin van de wedstrijd verliep enigzins stroef maar naarmate de tijd begon te lopen kwamen we in ons eigen spelletje. We creëerden veel kansen door op tempo te blijven spelen. Acritas probeerde namelijk al vanaf minuut 1 ons spelletje te vertragen. In de dekking hadden we erg moeite met de afstandschutters die veel scoorden vanuit de vrije worpen. We gingen de rust in met een achterstand van 4 doelpunten.
In de rust werd de uitdaging met de vrije worp besproken en gaf onze coach een duidelijke oplossing. Ook gaf ze aan dat we wel voor hetere vuren hebben gestaan. Met volle moed zorgde we dat we in de rust warm bleven om weer goed te starten in de tweede helft. Door de nieuwe aanpak werd er veel minder gescoord vanuit de vrije worpen. Ook kregen we veel penalty’s door het te laat verdedigen van Acritas, deze werden er dan ook vakkundig in gegooid door Simone. Met nog een minuut op de klok stonden we een doelpunt voor. Door nog een raak schot van Lisanne en een mooie redding van Irene wonnen wij de wedstrijd met 25-23.


Wedstrijdverslagen 30 November & 01 December 2019

EHV D1 – Groesbeek D1

We mochten vandaag om 14.00 thuis tegen Groesbeek spelen. We begonnen goed alleen slapen we soms nog te veel bij de wedstrijden dat was nu ook zo in de dekking. We hadden voor de wedstrijd nog wat afgesproken wat we de vorige keer fout deden. We speelden veel op tempo daarom kon Groesbeek ons niet bij houden. We stonden in de eerste helft voor met 14 – 6 met mooie goals en breaks. In de rust zei de coach dat we nu al goed begonnen in de eerste helft want meestal worden we pas wakker in de tweede helft en nu al in de eerste helft. We begonnen aan de tweede helft. Er werden ook in de wedstrijd veel 2 minuten en gele kaarten gegeven. Van de 2 minuten maakte we gebruik van. We maakten toen wel een paar snelheid foutjes.  Toen ging het eindsignaal. We hadden gewonnen met 34 – 16.

Dames A1 E.H.V. – V&L

Vandaag mochten we thuis tegen V&L handballen. Deze staan bovenaan dus het beloofde een leuke pot te gaan worden. De wedstrijd begon wat stroefjes bij ons. Er werden veel onnodige fouten gemaakt en V&L wist op voorsprong te komen. We hadden wat moeite met hun offensieve dekking en kwamen maar moeilijk tot kansen en de kansen die we kregen werden nog niet raak geschoten. Wel gingen we harder werken, maar we bleven een beetje achter de feiten aanlopen. Gelukkig was dit maar voor korte duur. We gingen knokken met z’n allen en hierdoor gingen we doelpunten scoren. We liepen in maar waren nog wat onzuiver in sommige passes waardoor de tegenstander veel open kansen kreeg. Het kwam voor ons goed uit dat V&L deze kansen niet allemaal benutte en hierdoor konden ze niet echt uitlopen. De laatste tien minuten van de eerste helft ging bij ons de knop om. De dekking stond, we hielpen elkaar en zo kwamen we gelijk. We wisten zelfs op voorsprong te komen en zo gingen we de rust in met een voorsprong van drie doelpunten. De ruststand was 15-12.
Even met z’n allen de kleedkamer in, tips van de coach gekregen en de tweede helft kon gaan beginnen. Ook hier begonnen we niet super. De slordigheidsfoutjes van de eerste helft kwamen weer terug en V&L kwam weer dichterbij. De wedstrijd was enorm spannend en nog verre van beslist. Beide teams werkte hard en zo bleef de stand dicht bij elkaar. Twee minuten werden uitgedeeld en penalty’s gegeven, steeds aan beide kanten. Gelukkig konden we ook in deze helft de knop weer omzetten en ging het voor ons weer lopen. We hielden onze kop omhoog en gingen met elkaar handballen. We werkte allemaal in de dekking en creëerden samen kansen in de aanval. V&L kon niet meer op voorsprong komen en wij liepen steeds meer uit. Zo hebben we met een verschil van 9 doelpunten de koploper verslagen. De eindstand was 31-22.
We hebben er met z’n allen enorm hard voor gewerkt en dik verdiend gewonnen! Op naar volgende week tegen HMC.

Dames 1 –  Aristos DS1

Voor de wedstrijd hebben we in de kleedkamer de laatste puntjes op de i gezet. Door een aantal geblesseerden en een zieke hebben we Kailin ingevlogen om mee te doen. Na een goede warming up begonnen we aan de wedstrijd. We hadden namelijk nog een appeltje te schillen met Aristos.  Meteen in de eerste en tweede aanval weten we een technische fout af te dwingen. Helaas lukte het scoren niet meteen. We lopen gelijk op tot de rust en gaan de rust in met 8-8 gelijk.
In de rust heeft Lara nog even gehamerd op de afspraken en ons  moed in gesproken. Deze hoeven we niet te verliezen! We beginnen niet goed in de tweede helft, we handballen niet volgens onze afspraken in de dekking en in de aanval staan we stil. Hierdoor komen we op 5 doelpunten achter. Het lukt ons helaas niet meer dit helemaal op te lossen. We komen nog terug tot 1 doelpunt verschil alleen komen er niet meer overheen. We proberen het nog op te lossen door eruit te gaan alleen helpt het niet meer. Uiteindelijk verliezen we met 17-20. Kailin bedankt voor het meedoen goed gespeeld! Op naar de volgende wedstrijd tegen Acritas thuis.


Wedstrijdverslagen 23 & 24 November 2019

Tachos DA1 – EHV DA1                                                                                           

Na een gelijkspel tegen PSV en een weekend rust beginnen we aan het tweede deel van de competitie. Tachos stond op het programma. De vorige wedstrijd hadden we verloren. Het was toen een harde wedstrijd wat we met 1 langdurige en 1 kortdurige blessure moesten bekopen. Dus we waren gewaarschuwd. De voorbereiding was rommelig. We waren de shirts vergeten. Gelukkig had Tachos reserve shirtjes die we mochten lenen, bij de gevonden voorwerpen lagen nog wat broekjes en sommige hadden een broekje in hun tas. Na een hele korte warming up begonnen we aan de wedstrijd, zonder Carlijn en Renee. Tachos had al meteen een antwoord op ons pressen en we werden een paar keer verrast door ons eigen “wapen”, de snelle midden uit. Nog wat afspeelfouten en we stonden met 2 – 0 achter. Bijna heel de 1e helft stonden we achter. Tachos verdedigde hard en dat werd niet bestraft. Sommige hadden het hier moeilijk mee. Maar de meiden bleven knokken voor elkaar en het begon beter te lopen. Meike stond goed te keepen , onze libero stond goed, mooie doelpunt van Anouk H op de rechterhoek en ook van Anouk B, afstandsschot van Rachel en Liz, een paar mooie acties van Renske en breaks van Megan (1 hele mooie aangespeeld door Meike) en we stonden gelijk. Ruststand 10-10. Na de rust scoorde wij als eerste en stonden voor. Deze voorsprong hebben de meiden niet meer afgegeven. De ballen vanuit de rechterhoek gingen er goed in, de penalty’s werden benut, de breaks werden goed aangespeeld, en onze dekking stond goed. Ook opvangen van het pressen ging beter en we bleven ons eigen spel spelen. Tachos begon harder te verdedigen want er werd toch niet bestraft en ook EHV ging wat harder aanpakken. Het publiek van beide kanten begonnen te roepen maar onze meiden hadden daar het minste last van. Met 1.20 min voor tijd staan we 2 doelpunten voor. Tachos krijgt een penalty. Die werd pas 25 seconden later genomen en de tijd liep door. Meike hield de penalty. Toen Megan daarop meteen scoorde was de wedstrijd gespeeld. Eindstand 21-24. De meiden hebben ontzettend hard gewerkt. En ondanks het harde spel en het rumoer op de tribune bleven ze handballen. Zondag 1 december spelen we om 10.35 uur tegen koploper V&L maar nu met Meike in de goal en Rachel en Anouk B in het veld. Dus dat zal een andere wedstrijd worden als de uitwedstrijd.

Bedo D1 – EHV D1

Vandaag uit naar Bedo. Aangezien wij 1.5 competitie spelen beginnen we vandaag weer opnieuw en kenden we deze tegenstander. We hadden afgesproken om vooral op tempo te spelen. Zo snel als we konden de bal er tussenuit halen en wegwezen. Die ballen ertussenuit halen ging prima. De eerste 10 minuten geen goal tegen. Jammer dat wij zelf ook pas de 1ste na 7 minuten maken! De dekking was prima, tegenstander wist totaal niet waar ze heen moesten in onze offensieve dekking. We verliezen dan alleen in de aanval net te vaak de bal, kleine foutjes of maken wel een kans maar scoren hem niet. Dit was een beetje het beeld van de 1ste helft.
In de rust nogmaals wat dingen uitgelegd over de aanval. Tempo maar niet zomaar de bal wegsmijten. Bewegen en kijken wat er gebeurt. In de tweede helft hebben we dit erg goed gedaan! Tempo lag hoog en we speelde de ene mooie aanval na de andere uit. Heb echt genoten van de aanval de tweede helft! Egoïstisch maar met oog voor andere en dan komt er ruimte! Het fysieke grotere Bedo werd overlopen door jullie snelheid! Goede wedstrijd en een eindstand van 24-13! Op naar Groesbeek volgende week!


Wedstrijdverslagen 16 & 17 November 2019

EHV D1- Bergeijk D1

We begonnen de eerste helft niet zo goed, er kon meer pit in.  De dekking kon veel beter, de tegenstander ging bewegen en wij liepen niet mee. Na een praatje van de coach in de rust werd het beter. de eerste 10 min geen goals meer en de dekking werd beter, we liepen mee met onze man en uit eindelijk gewonnen!

Vespo – EHV Dames1

In alle vroegte op zondagmorgen vertrokken we om 8.45 bij de Genderbeemd. Om 10.00 uur stond Vespo – EHV dames 1 op het programma. De wedstrijd begon wat moeizaam, Vespo probeerde ons te vertragen en wij gingen mee in hun spel. Er zijn een paar open kansen gemist en het spel wat ze met de cirkel speelster speelde kregen we moeilijk onder controle. We gingen daardoor rusten met 16-13. In de rust zet Lara ons wat meer op scherp en geeft aan dat we Maud niet alleen met de cirkel moeten laten worstelen. Doordat we ook een aantal afspraken maken met elkaar gaat het in de 2e helft een stuk beter.

Er zijn mooie breaks gelopen, fel op de bal verdedigd en er zijn mooie goals uitgekomen. Vespo bleef ook scoren en de laatste minuten vertragen. De scheids gaf hierbij meteen tijdsspel aan en we wisten de ballen er goed uit te tikken. De laatste 15 seconden was het 26-26 en gingen we niet genoeg op de man af waardoor Vespo in de laatste seconden wist te scoren. Hierdoor een eindstand van 27-26.


Wedstrijdverslagen 9 & 10 November 2019
V&L – EHV DC1

Vandaag uit moeten spelen in Geleen bij V&L.
Een tegenstander van formaat. We misten enkele spelers die er helaas niet bij konden zijn. Daarom een mooie gelegenheid voor Mijs om als eerstejaars D keeper haar debuut te maken in de jeugddivisie!
De eerste helft liep best lekker. Wat doelpunten aan beide zijden zorgden ervoor dat we goed bij konden blijven en na de eerste helft gespeeld te hebben was de ruststand 17-13.
V&L probeerde goed gebruik te maken van het kleine postuur van onze keeper. Gelukkig waren er daardoor ook nogal wat schoten die ruim boven Mijs haar doel de muur raakten.
En bij het lopen van een break door een speelster van V&L was het nou net die superkeeper Mijs die die bal stopte!!
Onze speelsters hadden het zwaar in de tweede helft en konden qua stand niet meer bijblijven.  De koppies hingen hier en daar en helaas gingen de afrondingen niet meer zo goed. Al met al goed gespeeld tegen deze sterke tegenstander maar vandaag duurde de wedstrijd voor onze speelsters wat te lang.


Wedstrijdverslagen 2 & 3 November 2019
Handbalshop.nl/Witte Ster – EHV Dames A

Vandaag reizen we af naar Waspik. Maikel heeft de meiden vooraf gewaarschuwd dat de tegenstander net als vorige week hard zal verdedigen. Blijf uit de dekking. We beginnen goed. Renske speelt onze hoek goed vrij, 0-1, dan een goede break van Meike op Rachel, 0-2. Dan wordt het 1-2. Bij midden uit loopt Witte Ster door de middencirkel en er volgt een 2 minuten. Liz maakt 1-3 en dan wordt het 2-4. Weer een 2 minuten straf voor door de cirkel lopen bij midden uit. Door doelpunten van onze hoeken, opbouw, een penalty, en 2 breaks lopen we uit naar 3-9. Doordat onze opbouwers de bal op tempo rondspelen komen onze hoeken vrij en lopen we uit tot 6-12. Dan komt de dip er een beetje in. De dekking wordt minder, Renee valt uit en we beginnen kansen te missen. Witte Ster komt terug tot 11-13. Dit is tevens de ruststand. Na een speech van Maikel waarin onder ander wordt gezegd dat we terug naar ons zelf moeten beginnen we aan de 2e helft. Het begin is niet goed en ineens staan we met 16-15 achter. Er wordt ontzettend hard voor elkaar gewerkt. De meiden peppen elkaar op en de kansen worden weer benut. Er wordt weer op tempo gespeeld, hoeken worden vrij gespeeld, 2e fase loopt en de dekking staat weer. Er vallen veel 2 minuten en zelfs 2 rode kaarten. Het wordt hectisch en het publiek begint wat onsportief te doen. Maar onze meiden blijven handballen en lopen uit tot 18 -27. Eindstand is uiteindelijk 20-29. Een welverdiende overwinning.

Het was een wedstrijd met 10 x 2 minuten en 2 rode kaarten aan de kant van Witte Ster. 6x 2 minuten was voor het lopen door de middencirkel bij het midden uit nemen. De meiden hebben als een team gespeeld. Hard voor elkaar gewerkt en elkaar opgepept.

Volgende week spelen we thuis tegen PSV.

EHV D1 – Swift Helmond D1

2 november 2019, genderbeemd D1 EHV tegen Swift Helmond.

We begonnen de wedstrijd sterk, er werd goed verdedigd. In de aanval ging het ook goed, er werd goed rond gespeeld. Af en toe een kleine technische fout zoals twee keer stuit. We speelde op snelheid, waardoor er snel een voorsprong was. De 1ste helft ging gemakkelijk en scoorde veel. We zorgde voor een groot verschil. De ruststand was 15-1 in het voordeel van EHV.
De 2de helft verliep wat moeilijker. Swift kon gemakkelijk scoren de verdediging stond niet zo goed als in de 1ste helft. Gelukkig bleven we snel spelen en scoorden gemakkelijk en veel. Swift kon hierdoor niet terugkomen. De eindstand was 35-8 in het voordeel van EHV.

De Sprint DS2 – EHV Dames1

Vandaag mochten wij afreizen naar het regenachtige Deurne. Na een goede warming up, met een lekker muziekje van de tegenstanders konden we er tegen aan. We startten fel in de dekking en hierdoor kunnen we snel omschakelen naar de aanval. Want aanvallen is leuk. Zij startten in een offensieve dekking waar wij graag tegen handballen. Het gaat de eerste 10 minuten gelijk op en langzaam lopen we uit. We gaan rusten met een voorsprong van 4 doelpunt en Lara herhaalt kort de afspraken tijdens de rust en we zetten de laatste puntjes op de i. Ook hamert Lara er op dat we niet mogen verslappen en op dit tempo door moeten gaan. De sprint kan de eerste minuten weer goed mee handballen en verkleinen het gat tot 2 doelpunten. Gelukkig geven we wat extra gas in de dekking waardoor we weer snel kunnen schakelen tot een aanval. De laatste 10 minuten van de wedstrijd waren heel slordig. We gooien ongeveer iedere bal die we in onze handen hebben over de zijlijn of in de handen van de tegenstanders. Desondanks nemen we de twee punten mee in de tas naar Eindhoven met een eindstand van 19-29


Wedstrijdverslagen 26 & 27 Oktober 2019

PSV D1 – EHV D1

We hadden een wedstrijd tegen psv.
Hij begon om kwart over 2.
Het was bij de Tempel.
Eerst gingen we lekker ingooien en daarna der voor gaan. We begonnen met een goede opstelling en Mijs in de goal.
De eerste 5 minuten begon een beetje slap. Maar de rest van de eerste helft ging gewoon helemaal goed, wel een paar technische fouten maar dat kan altijd gebeuren. De dekking stond goed en de aanval ging goed vooruit. De ruststand van de eerste helft was 12-4 in het voordeel van ehv. De 2de helft ging op het begin ook niet goed, er waren nog veel foutjes maar daarna ging het stukken beter. We gingen goed vooruit en psv kon ons niet meer bijhouden. We maakten veel doelpunten en onze dekking stond goed. Samenwerking was top. De eindstand was 29-9 voor ehv.

Wedstrijdverslag Dames A 26 oktober EHV – Rapiditas

Na een week vakantie waren Anouk, Meike en Rachel hersteld van hun blessure. Bijna compleet konden we aan deze wedstrijd beginnen. We kwamen snel met 0- 2 achter. Gelukkig was dit van korte duur. Het tempo ging omhoog, de dekking was super goed en Meike stond goed te keepen. We liepen uit tot 10-5. We gingen met een ruime voorsprong de rust in.
Ook in de 2e helft was onze dekking super goed  er werd stevig aangepakt. Het pressen was weer goed. Rapiditas werd zelfs een keer afgefloten omdat een speelster de bal te lang vasthield. Bijna iedere fout van Rapiditas werd afgestraft met een 1e of 2e fase. Al snel liepen we uit tot 20 – 9. De hele week hebben de meiden getraind op stevig aanpakken. Dat zag je terug in de wedstrijd. De meiden speelden goed. De open kansen en penalty’s werden goed benut.  Hoeken werden weer goed vrijgespeeld,  mooi ballen naar de cirkel, verdediging was top en het pressen was weer goed. En er werd net als de 1e wedstrijd weer hard voor elkaar gewerkt. Het resultaat; een overwinning  stand 33 – 17.


Wedstrijdverslagen 12 & 13 Oktober 2019

EHV D1 – Dos’80 D1

Na een makkelijke veldcompetitie mochten we beginnen aan het zaalseizoen. Met een behoorlijk nieuwe groep. Een aantal meiden moesten over en van de jongens bleven er ook maar een aantal in de D jeugd waardoor we moesten gaan mengen. Dat was dus weer even wennen. Maar in de buitencompetitie was al snel te zien dat dit een goede keuze was. We wonnen alles ( iets te ) makkelijk.
Ook de eerste wedstrijd binnen werd dik gewonnen en vorige week maakten we het onszelf alleen maar lastig. Vandaag eindelijk een echte tegenstander! We begonnen iets te tam, waren iets te lief in de dekking en te weinig doelgericht. Tot 3-3 kon de tegenstander ons daarom bij houden. Hierna gingen we los. Het tempo ging enorm omhoog en dit komt met name omdat onze dekking stond als een huis. De tegenstander wist niet waar ze naar toe moesten bewegen in onze 3-2-1 dekking en Tatum en Rive stonden een berepot te verdedigen op de libero en dat wat er toch doorheen kwam was meestal een prooi voor Mijs. Wat de ruststand was weet ik niet meer maar een aantal doelpunten voor.
Tweede helft beginnen we zwak. We doen niet meer wat ik vraag in de dekking en staan vooral op eilandjes te handballen. Hierdoor kan Dos terug gekomen tot 2 doelpunten. Zonde!
Ergens gaat dan toch weer de knop om en gaat het tempo weer omhoog. We krijgen er weer vertrouwen in en de ene mooie aanval na de andere mooie wordt uitgespeeld. Dos 80 kreeg het niet meer belopen! Sven speelde soms schitterende ballen in de break en Suzanne liep de benen onder haar kont uit in de dekking.
Waar we hem vandaag op gewonnen hebben is vechtlust en een goede dekking! En dit hebben we echt met zijn allen gedaan! Want ook Storm, Bram, Mika en Taida spelen een meer dan prima wedstrijd. Verdiend gewonnen vandaag! Nu een weekje vakantie en dan gaan we verder in deze stijgende lijn!

EHV D2 – Handbal Someren D1
Vandaag mochten we tegen Someren spelen en na de eerste overwinning van het seizoen vorige week had iedereen heel veel zin nummer 2 er meteen bij te schrijven. Door een paar afmeldingen moesten we helaas rekenen op Mijs, Rive en Tatum van de D1, maar die wilden ons al te graag helpen! In de eerste minuut zag je eigenlijk al dat de aanval van Someren weinig structuur had en besloten we iedereen op zijn eigen mannetje te zetten en dat resulteerde in een ruststand van 10-0! In de tweede helft wisten we dat de overwinning erin zat en liep de aanval als een trein. In de dekking maakten we een paar concentratie foutjes, maar dat kan altijd gebeuren natuurlijk! De uitslag was 28-3!!! Over met een goed gevoel de vakantie te beginnen gesproken! Dus weekje ontspannen en dan deze lijn doortrekken!

HMC – Dames A1 zaterdag 12 oktober

Na een week trainen mochten we vandaag weer handballen. Uit tegen HMC in Raamsdonksveer. Onze keeper was helaas geblesseerd waardoor we een speler in de goal moesten zetten. Verder hadden we nog een geblesseerde, maar gelukkig al 2 minder dan de vorige wedstrijd.
De eerste paar minuten wist HMC aardig wat te scoren. Onze dekking stond nog niet zoals die hoort te staan en zo stonden we ook vrij snel met 4-0 achter. Kansen creëren deden we wel, maar we vergaten de bal in het netje te gooien. Iets verder in de eerste helft kwamen we erachter dat scoren toch wel kan en kregen we ook onze dekking op orde. HMC wist even niet meer door de dekking te komen en scoorde dus ook even niet meer. Zo konden we mooi de achterstand wegwerken. We kwamen 4-4 gelijk. HMC wist de knop om te zetten en ging harder werken. Ze kwamen vaker door onze dekking heen en kwamen ook weer op voorsprong. Wij hadden wat moeite met de dekking van HMC waardoor we iets te veel balverlies hadden. Ongeveer halverwege de eerste helft ging onze aanval wat beter lopen. We wisten kansen te benutten en konden zo een aantal mooie doelpunten maken. Op het einde van de eerste helft lieten we wat steekjes vallen en wist HMC een voorsprong op te bouwen. We gingen de rust in met een 17-10 achterstand.
Na een peptalk van de coach in de rust kon de tweede helft gaan beginnen. We begonnen met een goede dekking en de aanvallen waren ook beter dan het laatste stukje van de eerste helft. Helaas wisten we dit niet helemaal vast te houden. HMC was feller, sterker en groter en dat zat allemaal niet mee. De dekking zakte een beetje in elkaar en HMC kon makkelijk doelpunten maken. De aanvallen van ons werden niet altijd even goed uitgespeeld waardoor we te weinig scoorde. Ondanks dit alles hebben we ook hele mooie aanvallen neer weten te zetten. De bal is een paar keer goed rondgespeeld waardoor er mooie acties gemaakt konden worden. Maar helaas was HMC vandaag net iets beter en zo eindigde de wedstrijd met een 39-23 achterstand.
Nu een weekje rust en dan op naar de volgende wedstrijd, thuis tegen Rapiditas.

Acritas – EHV dames 1

Na de draak van een tweede helft van vorige week en de goede wedstrijd bespreking van afgelopen maandag, hadden we vandaag maar 1 doel: laten zien wat we waard zijn!
Dat de neuzen allemaal dezelfde kant op stonden, was vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk.
We startten lekker fel in de dekking, in de aanval, maar zeker ook vanaf de bank. We hadden in de eerste fase van de wedstrijd even wat moeite om de schoten van hun linker- en rechteropbouwster onder controle te krijgen, maar nadat de meiden onderling wat nieuwe afspraken hadden gemaakt konden ze maar moeilijk door onze dekking heen komen.
Gezien wij aanvallend ook onze doelpuntjes bleven scoren, liepen we langzaam wat weg van acritas.
We konden gaan rusten met een stand van 7-10. Te weinig doelpunten van onze kant, maar met een goed gevoel staken we de koppen even bij elkaar.
Met wat kleine aandachtspuntjes begonnen we aan de tweede helft. We bleven goed fel en acritas wist maar weinig kansen te creëren.
Wij daarentegen creëerden echt kans op kans, maar verzaken echt nog teveel in de afronding.
Toch zijn we geen moment in gevaar gekomen door er allemaal kei en keihard voor te blijven knokken. Onze eerste overwinning van dit seizoen is een feit: 13-17 en de punten gaan in de tas mee naar Eindhoven!


Wedstrijdverslagen 5 & 6 Oktober 2019

meisjes C jeugd zaterdag 5 oktober

Vandaag een uitwedstrijd bij NOAV in Susteren. 

In de week van de scheidsrechter, met een kleinigheidje voor hem op zak op tijd vertrokken.
Helaas deze week zonder Suzanne maar verder wel een compleet team.
NOAV begint en na goed verdedigend werk van Loïs wordt de eerste aanval van EHV vanuit de hoek door de keeper gestopt. Direct weg is NOAV weer en gooit bij de volgende aanval op de paal. Pas bij de derde aanval scoort NOAV bij Tess en het staat 1-0. Er wordt snel gespeeld, tempo aan de kant van NOAV zelfs nog hoger dan bij EHV en ze slaan direct toe bij de kleine foutjes aan de kant van EHV. Meerdere malen is er bij EHV onnodig balverlies doordat ballen niet worden gevangen. Hierop reageert NOAV direct en ze scoren makkelijk bij onze keeper die ook wat opstartproblemen had.
De hele wedstrijd was het moeilijk om tot scoren te komen aan de kant van EHV. De ballen vielen niet makkelijk en NOAV had een stevige verdediging staan die erg offensief stond. Weinig ruimte dus. In de verdediging probeert EHV ook een tandje bij te zetten, helaas met een duwtje teveel en gedurende 2 minuten moeten de meiden met een mannetje minder. NOAV vist goed de ballen bij EHV uit het aanvallende spel en is in staat met snelle breaks eenvoudig te scoren. EHV heeft wat geluk met het wat haastige spel van NOAV waardoor meerdere ballen naast en over het doel gaan. Renske kan met een mooie actie 4 man uitspelen en scoort. Door zijwaarts verdedigen op Diede krijgt EHV een penalty mee die Renske ook verzilverd. Bij de volgende aanval van NOAV kan EHV de bal onderscheppen waaruit Gwen scoort. De stand is inmiddels 15-9. Net voor de rust blijft het lastig spel, ook NOAV onderschept de bal en scoort. Ruststand 16-9.
In de tweede helft schuift Richard wat met de posities. De midvoor gaat naar de linkerhoek. Linkerhoek naar de rechteropbouw. En zo probeert EHV wat ruimte te creëren. Tess laat wat mooie reddingen zien en zowel vanuit de hoeken als vanuit de opbouw wordt gescoord bij NOAV. Helaas blijven zij goed de ballen uit het spel van EHV vissen en blijven ook zij scoren. Ook weten zij “slim”handbal te spelen door een flinke uitroep bij een val waarbij de speelster zelfs niet eens werd aangeraakt door de speelster van EHV. Helaas trapte de scheidsrechter hierin en stond EHV weer met een speelster minder op het veld en benutte NOAV de gegeven penalty. Dan slaat de frustratie aan de kant van EHV wat toe. Er wordt geforceerd gespeeld en de kinnetjes zakken bij enkele spelers. Richard is duidelijk, blijven werken is de boodschap. Uiteindelijk dan het eindsignaal, voor sommige speelsters een opluchting. Eindstand 33-23. Hard gewerkt en een les wijzer, handbal is niet alleen een fysiek maar ook een mentale sport.

Dames A zondag 6 oktober 2019

Vandaag de uitwedstrijd bij V&L in Sittard. Helaas is het team niet compleet. Carlijn, Anouk B en Rachel zijn erbij maar geblesseerd. Meike is na een harde bal op het gezicht tijdens een training niet fit en er zijn behoorlijke opstartproblemen. Na de conclusie dat de witte uit shirts niet meegenomen zijn blijken ook de thuistenues nog in Eindhoven te staan. Gelukkig is V&L compleet met uit shirts en meerdere reservebroekjes gekomen. Ook een neefje van Liz, die gelukkig op 5 minuten van de sporthal woont, zorgt voor meerdere broekjes. Dit samen met een reservebroek van de coach maakt dat EHV klaar is voor de wedstrijd. Helaas denkt de scheidsrechter daar anders over. De doelen staan niet vast en een deel van de verlichting in de zaal werkt niet. Op deze manier gaat er geen wedstrijd gespeeld worden. Gelukkig worden er allerlei initiatieven genomen om de doelen enigszins vast te zetten en uiteindelijk kan de wedstrijd, weliswaar een kwartier te laat en zonder een aantal werkende lampen, toch beginnen. Het was een pittige pot handbal waarbij de dames van V&L eenvoudig en snel de stand op een 9-1 voorsprong zetten. Het publiek had moeite met het bijhouden van de stand hierdoor. Er wordt stevig verdedigd en de scheidsrechter kon hier gelukkig goed mee omgaan. Hij was niet bang om te straffen daar waar nodig en meerdere malen werd aan beide zijden iemand met 2 minuten tijdstraf naar de kant gestuurd. Meike valt als keeper halverwege de eerste helft uit. Gelukkig werd zij goed vervangen door Chiara die verborgen talenten blijkt te hebben. De dames van EHV konden vandaag helaas niet hun beste spel laten zien, het leek ze een beetje in het hoofd te zitten. Ondanks dat er hier en daar mooie kansen werden gecreëerd en ook mooie doelpunten vielen, konden ze het gat met V&L niet dichten. Toch hebben we een mooie wedstrijd gezien, hier en daar genoten van mooie acties en doelpunten, een fijne scheidsrechter en een sportieve tegenstander met bijbehorend publiek. Dat zou een mooi voorbeeld zijn voor hoe het wekelijks zou kunnen zijn. Ondanks het verlies van deze wedstrijd toch een sportieve ervaring rijker. Op naar volgende week!


Wedstrijdverslagen 28 & 29 September 2019

EHV DC1-Cabooter Group/Handbal Venlo

Sporthal: Genderbeemd

Speelronde 1 28-09-2019

De C-meiden van EHV beginnen aan een zwaar zaalseizoen in de landelijke jeugddivisie JD-ZO-DC. Waar het vorig jaar op een onverwachte, maar zeer terechte 6e plaats op het NK eindigde tijdens het afsluitende toernooi in en bij Aalsmeer wacht dit seizoen vooral een leerjaar. Er zullen punten gesprokkeld moeten gaan worden. Is dat erg? Nee, immers veel van de sterkhouders vertrokken richting de A-jeugd. Het korte veldseizoen (ingeschreven bij de B-jeugd) werd door de dames nog wel winnend afgesloten. Daar werd alvast wat vertrouwen getankt.

De eerste minuten van de wedstrijd tegen Handbal Venlo was dan ook voor de EHV dames. Een zeer sterke offensieve dekking waarin iedereen keurig haar taken uitvoerde. Handbal Venlo had even geen antwoord maar na wat omzettingen aanvallend kregen de bezoekers steeds meer grip en liep het snel uit via 2-3 naar 3-8. Vooral via de hoeken kregen de dames alle ruimte. Toch druipt het van het talent bij EHV. Schitterende lobjes en prachtige afstand schoten wisselden elkaar af, daarentegen moet gezegd worden dat de bezoekers EHV aardig op afstand wisten te houden want elke keer als onze meiden dichterbij kwamen was daar weer een bevlieging van de handbaldames uit Venlo. De ruststand van 8-15 zou je gezien de kansenverhouding best geflatteerd kunnen noemen.

Na rust knalden de meiden van EHV er bovenop. Kailin kreeg meer grip op haar afstand schoten en Diede kreeg het vanuit de hoek op haar heupen. Verdedigend stond het weer als een huis en we kwamen dichterbij. Via 15-20 en 17-20 staat het halverwege de tweede helft 19-22. Het publiek gaat er nog eens goed voor zitten want zou het dan toch nog?

Een aantal slordigheden in de defensie en het missen van kansen aanvallend aan Eindhovense kant maakt een einde aan die illusie. Er wordt geforceerd gezocht om toch maar in de wedstrijd te blijven en dat speelt de snelle break-out van Venlo in de kaart. Ze nemen definitief afstand van onze dames en als de dames scheidsrechters in het roze gehuld fluiten voor het einde van de wedstrijd staat er 20-26 op het bord. De gemiste kansen zullen nog wel eens door het hoofd spelen alhoewel er ingezet wordt op breedtesport gecombineerd met topsport bij EHV en dat is bij veel van de jeugddivisie teams wel anders. Daar kunnen ze putten uit een bredere selectie en meer jeugdteams.

Het leren is begonnen voor EHV in de jeugddivisie C, maar ze gaan die punten zeker nog pakken, zit daar maar niet over in daarvoor heeft deze groep genoeg talent.

Voor degene die van onbelangrijke, want teamsport, statistieken houden (haha) Diede 7, Kailin 5, Renske 3, Loïs 2, Maartje 1, Julia 1,
Gwen 1

Dames A 28 september 2019

Na de voorbereiding en de buitencompetitie gaat het echte werk beginnen. Met een nieuw team met meiden van 14 tot 18 jaar gaan we een pittig seizoen tegemoet. Helaas kon Anouk B vanwege haar blessure niet mee doen. 

Vandaag staat Tachos op het programma.
De 1e helft liep gelijk op. Door een paar doelpunten van onze hoekspeelsters, die goed werden vrijgespeeld door onze opbouwers, en door een break konden we kleine voorsprong opbouwen. Helaas gingen we kansen missen. Toen kwam de domper op de wedstrijd, Carlijn raakte geblesseerd. Tachos kon weer gelijk komen. Ruststand 14-14. Een eerste helft met een hoog tempo, goed pressen vanuit onze hoeken en balonderscheppingen.
Ook in de 2e helft hadden we een hoog tempo en liep het gelijk op. EHV had last met het harde verdedigen van Tachos, mede daardoor moesten we dit bekopen met de blessure van Rachel. Helaas missen we op het einde kansen en onder andere een penalty om nog voor de overwinning te kunnen gaan. Eindstand 25-27. De meiden hebben goed gespeeld en hard gewerkt. En verliezen is niet erg. Ze konden met een opgeheven hoofd het veld af gaan. En ja er zijn fouten gemaakt maar daar kunnen ze alleen maar van leren.
We hebben mooie dingen gezien. Mooie balletjes naar onze cirkel, hoog tempo, onze opbouwers die onze hoeken goed vrijspelen, snelle tegenaanval, onderscheppingen van de bal, goed pressen. En heel hard werken voor elkaar.
6 oktober mogen we naar Sittard. Helaas kunnen Carlijn en Rachel vanwege hun blessure niet mee doen. Maar er is ook goed nieuws, Anouk B mag weer mee doen.

© EHV 2016