Wedstrijdverslagen 6 en 7 oktober 2018

7 October 2018

Dames 2
Vandaag Bakel op het programma, Acritas uit. Vol goede moed stappen we de kleedkamer in. Geshaped in die mooie hummel shirts komen we tot de ontdekkend dat we geen broekjes bij hebben om in te spelen. Daar gaat dus onze jel..

Het begin van de eerste helft verliep wat moeizaam, we staan achter en de doelpunten die we maken kosten moeite. We hebben moeite met de aanvallen van de tegenstander. Onze dekking is aan het zoeken. We hebben door dat Acritas alleen maar wil passeren en het liefst wil uitkomen op de 6 meter. Steeds kregen zij het weer voor elkaar om er toch door heen te komen. We zakken terug in de dekking waardoor hun linker opbouwster ruimte krijgt om te schieten en te scoren.

Halverwege de eerste helft beginnen we op stoom te komen. We weten te scoren en spelen een aantal keer een snelle eerste fase. We lopen uit met een verschil van 7 doelpunten en gaan met 5-12 de rust in.

Na de rust staan we echt te slapen, de dekking staat slecht. Het is ren je rot in de aanval en tot scoren komen we niet. Het heeft wel 12 minuten geduurd voordat we weer begonnen te scoren. Acritas komt steeds dichterbij en blijft scoren. Met zijn alle wisten we waar hun linker opbouwster ging gooien, links laag en toch vlogen ze er weer in.

Het werd tijd dat we met de cirkel ging spelen, Danielle stond steeds zo vrij maar we deden er niks mee. Duidelijke opdrachten in de aanval en samenspel met de cirkel werd beloond met penalty’s die we gelukkig benutten. De aanvallen werden rustiger en we krijgen weer grip en vertrouwen. Acritas scoorde in de eindfase nog 2 tegendoelpunten. Eindstand 18-20 WINST!

Dames 1
Dit weekend mochten we voor de eerste keer thuis aan de slag tegen bevo.
Na de goede start van vorige week wilden we ook deze week weer laten zien wat we waard zijn.
De start van de wedstrijd was aan beide kanten wat onwennig. We hadden onze dekking goed op orde, maar aanvallend konden we geen vuist maken. Er stond dan ook heel lang een stand van 1-1 op het bord.

Gelukkig kwamen we langzaamaan beter in de wedstrijd en wisten we vanuit onze dekking steeds sneller om te schakelen. We konden gaan rusten met een stand van 10-5.
We spraken af dat we fel moesten beginnen en ervoor moesten waken dat we niet achterover gingen leunen in de tweede helft.

Helaas gebeurde dat toch en maakten we het onszelf onnodig moeilijk in de eerste fase van de tweede helft. We gingen gekke dingen doen in de dekking en kwamen aanvallend niet meer lekker in ons spel.

Halverwege pakten we het weer prima op en liepen we weer uit op bevo.
Zo wonnen we ook onze tweede wedstrijd en wel met 22-16.
Een echte teamprestatie vandaag waarin iedereen haar aandeel heeft geleverd!
Door de herfstvakantie liggen we nu jammer genoeg 2 weken stil, maar daarna komt de sprint bij ons bezoek en mogen we ons kunstje weer laten zien!

EHV D1 – Bevo D2

Vandaag de 2de competitiewedstrijd en de 1ste thuiswedstrijd. Vorige week tegen Rapiditas hadden we eigenlijk redelijk makkelijk gewonnen maar de tegenstander van vandaag was wel van een ander kaliber. Met een lekkere volle tribune konden we aan de slag. We begonnen goed. Een goede, beweeglijke dekking. Veel technische fouten afgedwongen en ook heel veel ballen er tussen uit gehaald. Met een goed keepende Tess erachter konden we lang de 0 houden. We zakken steeds beter terug maar vergeten daarbij niet op de bal te verdedigen. Zelf hadden we al redelijk snel 2 goed uitgespeelde kansen waardoor het lang 2-0 heeft gestaan. Daarna zakken we een beetje weg. In de dekking niet, we krijgen er maar 5 tegen in de 1ste helft en dat is tegen deze tegenstander heel knap! Dat laar vooral zien hoeveel vechtlust jullie met zijn allen hebben. Maar in de aanval raken we het even kwijt. We bewegen heel veel van links naar rechts en kijken vooral naar anderen en vergeten daarbij onze eigen kansen en dat is zonde! Met een stand van 2-5 gaan we rusten. Jullie dikke complimenten gegeven in de rust voor de werklust en de dekking en uitgelegd wat we anders konden doen in de aanval. Dat pakken jullie gelukkig goed op in de 2de helft. We bewegen meer, gaan meer voor onze eigen kansen en bewegen vooral ook met de rest mee. Dat was goed om te zien. Hierdoor kregen we wat meer kansen, maar door een goede keeper bij Bevo konden we ze niet allemaal afmaken. Dat is niet erg, de kansen zijn er! Jammer dat we het dan in de 2de helft in de dekking laten liggen. We zijn teveel bezig met onze eigen man en te weinig met wat er om ons heen gebeurd. De 1ste helft dekking en de 2de helft de aanval gaan we nu proberen door te trekken over een hele wedstrijd. We zijn op de goede weg en hebben kei hard geknokt vandaag maar Bevo was een maatje te groot. Eindstand 17-10.

EHV D3- Saturnus D1

De 2de wedstrijd van onze nieuwe D3 vandaag! Vorige week was voor sommige de allereerste wedstrijd en de zenuwen die we vorige week hadden waren ook vandaag nog aanwezig. Jullie waren ook een beetje geschrokken vandaag van de tegenstander die binnenkwam want sommige waren net zo groot als ik. Hierdoor lieten we ons ook een beetje overbluffen in het begin. Wat echt totaal niet nodig was! Binnen no-time stond het 0-6 voor de tegenstander terwijl deze echt niet beter waren dan wij! We waren beweeglijker en heel veel sneller maar dat gebruikten we in de 1ste helft helaas niet. Speelde teveel over in plaats van zelf naar de goal te gaan en wilden over de tegenstander heen schieten in plaats van met onze snelheid er voorbij te gaan. Hierdoor gingen we rusten met een stand van 1-8. Helemaal niet erg, fouten maken mag! Jeroen in de rust uitgelegd wat we anders moeten doen en dat pakken jullie prima op in de 2de helft, waarbij Jeroen en ik echt af en toe verbaasd waren over hoe snel jullie dingen doen. We haalden er bal op bal op bal tussenuit. De tegenstander kon bijna niet meer bij de goal komen. Dat wij dan zelf de goal nog niet halen door onze vele kleinere beentjes maakt helemaal niks uit. We zijn allemaal in beweging en durven allemaal naar de goal te handballen. En alleen door het te doen kunnen we het leren! De vechtlust en de wil is er bij iedereen. Dat Zoë vandaag doodop komt wisselen en zegt dat dat meisje alleen maar ellebogen geeft is een enorm compliment! De tegenstander wist gewoon niet waar ze naar toe moesten en die doelpunten aan de andere kant komen vanzelf zolang we het maar blijven proberen. Eindstand 4-10 en 2 hele tevreden coaches! Volgende week mogen we weer!


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*