Wedstrijdverslagen 29/30 setepmber 2018

30 September 2018

Dames 1
Na een hele goede tocht in we hebben ons een nieuw leven gehad met nieuwe ontmoetingen en oude afspraken herhaalden, fit werden en rossen feller op de trainingen verschenen, ging het vandaag en echt: we mochten onze opwachting maken in de 2e Klasse!

We mochten beginnen uit tegen HCW.
Met gespannen gezichtjes zaten we klaar in de kleedkamer en zorgden we dat de neuzen dezelfde kant op wezen.
De warming-up was fel en ik zag dat we klaar waren om te beginnen.
De eerste 10 minuten waren zoals de eerste 10 minuten van de eerste competitie wedstrijden horen te zijn: rommelig, hier en daar wat slordig en zenuwachtig.
De zenuwen steeds de baas lieten we duidelijk zien waar we vandaag voor kwamen: punten pakken!
De meiden van HCW wisten niet wat ze tegen onze dekking doen en we konden er een na de andere bak tussenuit vissen. De snelle tegenaanval liep goed en we sloegen in de eerste helft al een gat wat eigenlijk niet meer te dichten was.
We kunnen gaan rusten met een stand van 3-12.

De 2e helft was van onze kant wat minder goed. Minder scherpte, minder felheid en we miste teveel kansen.
Toch heb ik ook daar hele goeie dingen gezien en dat geeft vertrouwen voor de rest van de competitie.
We wonnen de wedstrijd met 9-20 en konden met een goed gevoel terug naar huis!

Dit gevoel nemen we mee naar de rest van de tijd, dan komen wij er wel!
Volgende week spelen we onze eerste thuiswedstrijd tegen bevo, om 20.10 uur op strijp!

Heren 1

Afgelopen zaterdag 29 september was de eerste wedstrijd van het hele seizoen van heren 1 van EHV. We verdienen tegen HBS. Altijd lastig.

Iedereen had er zin in en had zijn conditie op peil gehouden voor deze belangrijke wedstrijd. Zodoende kon we deze wedstrijd beginnen met een topfitte selectie.

Dat iedereen fit was, was al snel te zien. Er werd in een hoog tempo gespeeld wat resulteerden in maar liefst 70 doelpunten in slechts 60 minuten! De vele aanwezige supporters kwamen ogen tekort. Het vele aantal doelpunten was zeker niet de schuld van de keepers. Onze keeper Ruud stopte dan ook op zijn hoogtepunt en kwam in de tweede helft niet meer binnen de lijnen. Gelukkig was Arno bereidt om het doel in de tweede helft te verdedigen.

Het waren dan ook niet algehele doelen tegen de keepers. Het mooiste doelpunt was niet de doelpunt dat in de blessuretijd viel, die twaalf seconde duurde. Dit was een doelpunt gescoord vanaf de eigen helft. Het is een mooie fout geworden gescoord door Maikel Engels. Die de hele verdediging, de hoeder en de toeschouwers op het verkeerde been blanket door a scoren met een stijlvolle worp vanachter zijn rug.

De wedstrijd werd definitief gewonnen met 39-31. We hopen u allen weer te zien bij onze volgende wedstrijd. Deze wedstrijd zal zijn zondag 7 oktober om 14:00 uur in Helmond. Tegen het tweede team van Swift Helmond. Dit belooft een topper te worden tussen de nummer 2 en 3 van de ranglijst.

Dames A-jeugd

Na de langste reis van dit komend hebben we dat in het ene geval maar gehad gehad), begonnen we wat onwennig aan de wedstrijd. De wijzen waren wat langer A, en vlogen uit de startblokken. Maar de achterstand werd niet groter dan 2 doelpunten. Bij 4-4 haakte we aan en na 6-6 namen we fruits brutaal de leiding. OBW had in de eerste helft van de maand een resultaat van 5 x een 7 meter in de eerste helft en de bijbehorende 2 minuten tijdstraf.
De ruststand was 12-16 in ons voordeel.
Helaas was het OBW van de tweede helft een ander team dan dat uit de 1e helft Het fysieke spel bleef maar de uitkomst (en) werd (en) constant gevonden en slordigheden in het spel van de bal werd direct uitgedeeld door breakouts. Bij 18-18 haakte OBW weer aan en walste er nu overheen. We kwamen nog op 20-20 en 21-21 maar daarna lieten ze ons niet meer in ons spel komen en moeten we zien hoe schoffel OBW naar een 26-34 eindstand uitliepen.
Een illusie armer maar een ervaring rijker sloten we de eerste wedstrijd af met de overtuiging dat we ze ook wel gaan pakken.
Dames 2

Op zaterdag 29-9 was het dan zover. De nieuwe samenstelling van het team van dames 2 mocht hen intrede maken. Een nieuwe start met goede moed, uitgeruste speelsters en een lekker fanatiek tintje!

Na de warming up was het dan ook tijd voor de nieuwe yell:
“ WE SCOREN EEN HATTRICK IN?” “ ONZE PATRICK!!!!”

Het eerste gedeelte van de eerste helft verliep wat rommelig. Even wennen…. en ja… op zoek naar de goal en netje! De paal…. de lat…op de keeper…. alles kwam voorbij. Na een langdurige stand van 1-2 begon het langzaam wat beter te lopen. De dames van Bevo bleven tot de stand van 5-5 nog aardig bij. Zodra de dames van EHV hun draai begonnen te vinden (aanval en verdedigen) liepen ze voor de rust uit op twee doelpunten voorsprong. Gedurende de tweede helft begonnen de dames van EHV hun afstandsschoten steeds vakers te verzilveren met een doelpunt. De dames van BEDO hadden geen antwoord meer op de snelle doelpunten uit de tweede fase. Hierdoor liepen de dames van EHV sneller uit. Einduitslag: 24-17 yeah.
Conclusie: Zodra we er met zn allen een schepje bovenop doen dan staat er zeer zeker een leuk team!


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*