Wedstrijdverslagen 20 en 21 januari 2018

21 January 2018

Jongens Bjeugd

Vandaag moesten wij (EHV/PSV HB) tegen HV Heerle uit Wouw. In de uitwedstrijd misten we Ben en onze keeper Stef. Die wedstrijd verloren we met 41-30, dat vroeg dus om revanche! Stef was de hele week al gebrand om te winnen en beloofde zelfs te trakteren als we wonnen. Met dat in het achterhoofd begonnen we aan de wedstrijd, scherper dan vorige week gelukkig. In de eerste minuten liep de aanval niet top en liepen we tegen een 4-1 achterstand aan te kijken. Na 10 tot 15 minuten kreeg hun (arrogante) rechteropbouw de eerste 2 minuten voor zeuren en toen begonnen we langzaam in te lopen. De ruststand was 14-14 en het was duidelijk dat beide teams heel graag wilden winnen! In de rust werd door onze coach nogmaals de nadruk gelegd op het feit dat we meer moesten gaan pressen en werden er afspraken gemaakt voor als zij met 2 cirkellopers gingen spelen. Gedurende de wedstrijd kregen wij veel penalty’s mee (die Koen allemaal scoorde) en dat vonden zij niet zo leuk. Hun rechterhoek, een klein roodharige jongen, ging heel enthousiast juichen bij elk doelpunt en goede verdediging. Het werd een spannende wedstrijd en doordat wij bleven knokken en goed doorwisselden, hadden we meer energie over en trokken de wedstrijd de laatste 5 minuten over de streep! Het eindigde in een 27-24 overwinning voor ons, maar Jeroen had (zoals altijd) nog zat te klagen! Volgende week wacht Habo/Helios en zullen we alles uit kast moeten halen om er een leuke wedstrijd van te maken!!

White Demons D1 – EHV D1

Vandaag mochten we naar Berkel Enschot. Omdat Dante nog steeds geblesseerd is en de jongens E zelf speelden hadden we Lara een keer lief aangekeken en mochten Julia en Susan mee zodat we toch 2 wissels hadden. We begonnen de wedstrijd een beetje slap. Ondanks dat we wel duidelijke afspraken hadden gemaakt van te voren waren we toch te veel aan het zoeken. Na een mooie break van Bram aangespeeld door Stijn kwamen we los en konden we steeds beter ons snelle spelletje spelen. We gooiden er tempo in en hier had White Demons moeite mee. Helaas hadden wij in de dekking ook een beetje moeite met hun lange benen. De meeste waren een kop groter dan wij en ondanks dat we er heel vaak voor stonden of ons echt wel aan de afspraken hielden kwamen ze er toch voorbij omdat hun maar 1 stap hoefde te zetten waar wij er 4 moesten. We werkten in de 1ste helft wel heel erg hard waardoor we het redelijk bij konden houden met een ruststand van 12-8. In de rust nog een keer verteld dat we in de dekking veel meer Julius moeten helpen op het moment dat je eigen man geen bal heeft en dat we in de aanval niet zo sociaal moeten zijn en veel doelgerichter moeten worden. Dit was helaas in de eerste 10 minuten van de 2de helft niet te zien. We laten de tegenstander veels te makkelijk lopen en verliezen zelf veels te veel ballen. Hierna een paar kleine dingen omgezet zoals Morris en Bram R naar de opbouw waardoor de doelgerichtheid een stuk groter werd en we zo ook meer kansen kregen. Ook Jaap en Julius gingen steeds meer richting doel bewegen waardoor we de ene kans na de andere kregen. Dat ze er nog niet allemaal ingaan is geen ramp. Soms komen we kracht tekort, soms willen we alles te snel doen, maar we zijn wel bezig met datgene wat Rik en ik jullie vertellen. Uiteindelijkverliezen we met 27-13. Geen ramp, hard gewerkt op naar volgend week!

EHV DC1 – Noav DC1

Vandaag thuis tegen Noav. De nummer 2. Uit hadden we een hele dikke jas gehad van 34-7 dus vandaag was het doel om er met zijn allen voor te zorgen dat we iets meer tegenstand gingen bieden. In de kleedkamer nog een keer duidelijk de afspraken in de dekking verteld dus we konden er tegenaan. We beginnen in de dekking en dat doen we meteen goed. Noav heeft 1,5 minuut nodig gehad om tot een doelpunt te komen. Hierna zakken we helaas een beetje weg. Laten ons soms iets te makkelijk aan de kant zetten en geven het soms iets te makkelijk op. Het duurde ook heel erg lang voordat wij eindelijk van die 0 af waren. Na aan kleine aanpassing met Kelsey op links en Diede op het midden die 2 keer prachtig Rachel vrij voor goal zet maken we denk ik pas na 13 minuten ons 1ste doelpunt. De dekking hadden we na 10 minuten prima op orde. We praatten met elkaar, we vochten voor elkaar en hielden ons ook echt aan de afspraken. Hierdoor kon Meike ook steeds beter in de wedstrijd groeien en kregen we steeds minder doelpunten tegen. In de aanval bleven we het wel proberen. We waren echt wel doelgericht en deden ook echt wel wat we moesten doen maar op de een of andere manier lukte het niet helemaal en kregen we hem er niet in. We gingen rusten met een 4-13 achterstand. In de rust een paar verwarde koppies en een paar tranen omdat er om het veld heen heel veel gebeurde. Verteld dat we hier helemaal geen aandacht aan moesten schenken, dat wij lekker ons ding gingen doen en dat we iedereen buiten het veldlinks lieten liggen en in de 2de helft zouden laten zien dat we echt wel konden handballen. En wat hebben jullie dit met zijn allen fantastisch gedaan in de 2de helft. De dekking stond als een huis. We vochten er echt super hard voor met zijn allen en na 11 minuten werd mij dan ook zachtjes ingefluisterd dat we pas 1 doelpunt tegen hadden gekregen in de 2de helft. Een enorme verdienste voor jullie. In de aanval lukte het ook steeds beter. We kregen wat meer kansen en wisten deze ook steeds beter te verzilveren. Jennifer knalt er een paar keurig in van afstand en Renske weet met een schitterende beweging een penalty te verzilveren. Liz maakt ze prima af vanuit de hoek en Maartje, die vandaag haar debuut maakte in de C jeugd, kwam er 2 keer goed doorheen. Op een gegeven moment was het op. We hebben er zo hard voor moeten werken dat we de laatste 5 minuten compleet leeg waren en Kelsey die een bere partij stond te verdedigen moest met pijn aan haar knie het veld af. Hierdoor kunnen ze dan toch nog een paar keer te makkelijk scoren. Is niet erg. We hebben een enorme goede pot gehandbald vandaag. Hou dit vertrouwen in jezelf en in elkaar en hou dit goede gevoel vast. Renske, Diede en Maartje bedankt voor het meedoen, alle drie super gespeeld! Volgens Chiara hebben we hem vandaag gerockt!!