Wedstrijd verslagen

Wedstrijdverslagen 16 & 17 November 2019

EHV D1- Bergeijk D1

We begonnen de eerste helft niet zo goed, er kon meer pit in.  De dekking kon veel beter, de tegenstander ging bewegen en wij liepen niet mee. Na een praatje van de coach in de rust werd het beter. de eerste 10 min geen goals meer en de dekking werd beter, we liepen mee met onze man en uit eindelijk gewonnen!

Vespo – EHV Dames1

In alle vroegte op zondagmorgen vertrokken we om 8.45 bij de Genderbeemd. Om 10.00 uur stond Vespo – EHV dames 1 op het programma. De wedstrijd begon wat moeizaam, Vespo probeerde ons te vertragen en wij gingen mee in hun spel. Er zijn een paar open kansen gemist en het spel wat ze met de cirkel speelster speelde kregen we moeilijk onder controle. We gingen daardoor rusten met 16-13. In de rust zet Lara ons wat meer op scherp en geeft aan dat we Maud niet alleen met de cirkel moeten laten worstelen. Doordat we ook een aantal afspraken maken met elkaar gaat het in de 2e helft een stuk beter.

Er zijn mooie breaks gelopen, fel op de bal verdedigd en er zijn mooie goals uitgekomen. Vespo bleef ook scoren en de laatste minuten vertragen. De scheids gaf hierbij meteen tijdsspel aan en we wisten de ballen er goed uit te tikken. De laatste 15 seconden was het 26-26 en gingen we niet genoeg op de man af waardoor Vespo in de laatste seconden wist te scoren. Hierdoor een eindstand van 27-26.


Wedstrijdverslagen 9 & 10 November 2019
V&L – EHV DC1

Vandaag uit moeten spelen in Geleen bij V&L.
Een tegenstander van formaat. We misten enkele spelers die er helaas niet bij konden zijn. Daarom een mooie gelegenheid voor Mijs om als eerstejaars D keeper haar debuut te maken in de jeugddivisie!
De eerste helft liep best lekker. Wat doelpunten aan beide zijden zorgden ervoor dat we goed bij konden blijven en na de eerste helft gespeeld te hebben was de ruststand 17-13.
V&L probeerde goed gebruik te maken van het kleine postuur van onze keeper. Gelukkig waren er daardoor ook nogal wat schoten die ruim boven Mijs haar doel de muur raakten.
En bij het lopen van een break door een speelster van V&L was het nou net die superkeeper Mijs die die bal stopte!!
Onze speelsters hadden het zwaar in de tweede helft en konden qua stand niet meer bijblijven.  De koppies hingen hier en daar en helaas gingen de afrondingen niet meer zo goed. Al met al goed gespeeld tegen deze sterke tegenstander maar vandaag duurde de wedstrijd voor onze speelsters wat te lang.


Wedstrijdverslagen 2 & 3 November 2019
Handbalshop.nl/Witte Ster – EHV Dames A

Vandaag reizen we af naar Waspik. Maikel heeft de meiden vooraf gewaarschuwd dat de tegenstander net als vorige week hard zal verdedigen. Blijf uit de dekking. We beginnen goed. Renske speelt onze hoek goed vrij, 0-1, dan een goede break van Meike op Rachel, 0-2. Dan wordt het 1-2. Bij midden uit loopt Witte Ster door de middencirkel en er volgt een 2 minuten. Liz maakt 1-3 en dan wordt het 2-4. Weer een 2 minuten straf voor door de cirkel lopen bij midden uit. Door doelpunten van onze hoeken, opbouw, een penalty, en 2 breaks lopen we uit naar 3-9. Doordat onze opbouwers de bal op tempo rondspelen komen onze hoeken vrij en lopen we uit tot 6-12. Dan komt de dip er een beetje in. De dekking wordt minder, Renee valt uit en we beginnen kansen te missen. Witte Ster komt terug tot 11-13. Dit is tevens de ruststand. Na een speech van Maikel waarin onder ander wordt gezegd dat we terug naar ons zelf moeten beginnen we aan de 2e helft. Het begin is niet goed en ineens staan we met 16-15 achter. Er wordt ontzettend hard voor elkaar gewerkt. De meiden peppen elkaar op en de kansen worden weer benut. Er wordt weer op tempo gespeeld, hoeken worden vrij gespeeld, 2e fase loopt en de dekking staat weer. Er vallen veel 2 minuten en zelfs 2 rode kaarten. Het wordt hectisch en het publiek begint wat onsportief te doen. Maar onze meiden blijven handballen en lopen uit tot 18 -27. Eindstand is uiteindelijk 20-29. Een welverdiende overwinning.

Het was een wedstrijd met 10 x 2 minuten en 2 rode kaarten aan de kant van Witte Ster. 6x 2 minuten was voor het lopen door de middencirkel bij het midden uit nemen. De meiden hebben als een team gespeeld. Hard voor elkaar gewerkt en elkaar opgepept.

Volgende week spelen we thuis tegen PSV.

EHV D1 – Swift Helmond D1

2 november 2019, genderbeemd D1 EHV tegen Swift Helmond.

We begonnen de wedstrijd sterk, er werd goed verdedigd. In de aanval ging het ook goed, er werd goed rond gespeeld. Af en toe een kleine technische fout zoals twee keer stuit. We speelde op snelheid, waardoor er snel een voorsprong was. De 1ste helft ging gemakkelijk en scoorde veel. We zorgde voor een groot verschil. De ruststand was 15-1 in het voordeel van EHV.
De 2de helft verliep wat moeilijker. Swift kon gemakkelijk scoren de verdediging stond niet zo goed als in de 1ste helft. Gelukkig bleven we snel spelen en scoorden gemakkelijk en veel. Swift kon hierdoor niet terugkomen. De eindstand was 35-8 in het voordeel van EHV.

De Sprint DS2 – EHV Dames1

Vandaag mochten wij afreizen naar het regenachtige Deurne. Na een goede warming up, met een lekker muziekje van de tegenstanders konden we er tegen aan. We startten fel in de dekking en hierdoor kunnen we snel omschakelen naar de aanval. Want aanvallen is leuk. Zij startten in een offensieve dekking waar wij graag tegen handballen. Het gaat de eerste 10 minuten gelijk op en langzaam lopen we uit. We gaan rusten met een voorsprong van 4 doelpunt en Lara herhaalt kort de afspraken tijdens de rust en we zetten de laatste puntjes op de i. Ook hamert Lara er op dat we niet mogen verslappen en op dit tempo door moeten gaan. De sprint kan de eerste minuten weer goed mee handballen en verkleinen het gat tot 2 doelpunten. Gelukkig geven we wat extra gas in de dekking waardoor we weer snel kunnen schakelen tot een aanval. De laatste 10 minuten van de wedstrijd waren heel slordig. We gooien ongeveer iedere bal die we in onze handen hebben over de zijlijn of in de handen van de tegenstanders. Desondanks nemen we de twee punten mee in de tas naar Eindhoven met een eindstand van 19-29


Wedstrijdverslagen 26 & 27 Oktober 2019

PSV D1 – EHV D1

We hadden een wedstrijd tegen psv.
Hij begon om kwart over 2.
Het was bij de Tempel.
Eerst gingen we lekker ingooien en daarna der voor gaan. We begonnen met een goede opstelling en Mijs in de goal.
De eerste 5 minuten begon een beetje slap. Maar de rest van de eerste helft ging gewoon helemaal goed, wel een paar technische fouten maar dat kan altijd gebeuren. De dekking stond goed en de aanval ging goed vooruit. De ruststand van de eerste helft was 12-4 in het voordeel van ehv. De 2de helft ging op het begin ook niet goed, er waren nog veel foutjes maar daarna ging het stukken beter. We gingen goed vooruit en psv kon ons niet meer bijhouden. We maakten veel doelpunten en onze dekking stond goed. Samenwerking was top. De eindstand was 29-9 voor ehv.

Wedstrijdverslag Dames A 26 oktober EHV – Rapiditas

Na een week vakantie waren Anouk, Meike en Rachel hersteld van hun blessure. Bijna compleet konden we aan deze wedstrijd beginnen. We kwamen snel met 0- 2 achter. Gelukkig was dit van korte duur. Het tempo ging omhoog, de dekking was super goed en Meike stond goed te keepen. We liepen uit tot 10-5. We gingen met een ruime voorsprong de rust in.
Ook in de 2e helft was onze dekking super goed  er werd stevig aangepakt. Het pressen was weer goed. Rapiditas werd zelfs een keer afgefloten omdat een speelster de bal te lang vasthield. Bijna iedere fout van Rapiditas werd afgestraft met een 1e of 2e fase. Al snel liepen we uit tot 20 – 9. De hele week hebben de meiden getraind op stevig aanpakken. Dat zag je terug in de wedstrijd. De meiden speelden goed. De open kansen en penalty’s werden goed benut.  Hoeken werden weer goed vrijgespeeld,  mooi ballen naar de cirkel, verdediging was top en het pressen was weer goed. En er werd net als de 1e wedstrijd weer hard voor elkaar gewerkt. Het resultaat; een overwinning  stand 33 – 17.


Wedstrijdverslagen 12 & 13 Oktober 2019

EHV D1 – Dos’80 D1

Na een makkelijke veldcompetitie mochten we beginnen aan het zaalseizoen. Met een behoorlijk nieuwe groep. Een aantal meiden moesten over en van de jongens bleven er ook maar een aantal in de D jeugd waardoor we moesten gaan mengen. Dat was dus weer even wennen. Maar in de buitencompetitie was al snel te zien dat dit een goede keuze was. We wonnen alles ( iets te ) makkelijk.
Ook de eerste wedstrijd binnen werd dik gewonnen en vorige week maakten we het onszelf alleen maar lastig. Vandaag eindelijk een echte tegenstander! We begonnen iets te tam, waren iets te lief in de dekking en te weinig doelgericht. Tot 3-3 kon de tegenstander ons daarom bij houden. Hierna gingen we los. Het tempo ging enorm omhoog en dit komt met name omdat onze dekking stond als een huis. De tegenstander wist niet waar ze naar toe moesten bewegen in onze 3-2-1 dekking en Tatum en Rive stonden een berepot te verdedigen op de libero en dat wat er toch doorheen kwam was meestal een prooi voor Mijs. Wat de ruststand was weet ik niet meer maar een aantal doelpunten voor.
Tweede helft beginnen we zwak. We doen niet meer wat ik vraag in de dekking en staan vooral op eilandjes te handballen. Hierdoor kan Dos terug gekomen tot 2 doelpunten. Zonde!
Ergens gaat dan toch weer de knop om en gaat het tempo weer omhoog. We krijgen er weer vertrouwen in en de ene mooie aanval na de andere mooie wordt uitgespeeld. Dos 80 kreeg het niet meer belopen! Sven speelde soms schitterende ballen in de break en Suzanne liep de benen onder haar kont uit in de dekking.
Waar we hem vandaag op gewonnen hebben is vechtlust en een goede dekking! En dit hebben we echt met zijn allen gedaan! Want ook Storm, Bram, Mika en Taida spelen een meer dan prima wedstrijd. Verdiend gewonnen vandaag! Nu een weekje vakantie en dan gaan we verder in deze stijgende lijn!

EHV D2 – Handbal Someren D1
Vandaag mochten we tegen Someren spelen en na de eerste overwinning van het seizoen vorige week had iedereen heel veel zin nummer 2 er meteen bij te schrijven. Door een paar afmeldingen moesten we helaas rekenen op Mijs, Rive en Tatum van de D1, maar die wilden ons al te graag helpen! In de eerste minuut zag je eigenlijk al dat de aanval van Someren weinig structuur had en besloten we iedereen op zijn eigen mannetje te zetten en dat resulteerde in een ruststand van 10-0! In de tweede helft wisten we dat de overwinning erin zat en liep de aanval als een trein. In de dekking maakten we een paar concentratie foutjes, maar dat kan altijd gebeuren natuurlijk! De uitslag was 28-3!!! Over met een goed gevoel de vakantie te beginnen gesproken! Dus weekje ontspannen en dan deze lijn doortrekken!

HMC – Dames A1 zaterdag 12 oktober

Na een week trainen mochten we vandaag weer handballen. Uit tegen HMC in Raamsdonksveer. Onze keeper was helaas geblesseerd waardoor we een speler in de goal moesten zetten. Verder hadden we nog een geblesseerde, maar gelukkig al 2 minder dan de vorige wedstrijd.
De eerste paar minuten wist HMC aardig wat te scoren. Onze dekking stond nog niet zoals die hoort te staan en zo stonden we ook vrij snel met 4-0 achter. Kansen creëren deden we wel, maar we vergaten de bal in het netje te gooien. Iets verder in de eerste helft kwamen we erachter dat scoren toch wel kan en kregen we ook onze dekking op orde. HMC wist even niet meer door de dekking te komen en scoorde dus ook even niet meer. Zo konden we mooi de achterstand wegwerken. We kwamen 4-4 gelijk. HMC wist de knop om te zetten en ging harder werken. Ze kwamen vaker door onze dekking heen en kwamen ook weer op voorsprong. Wij hadden wat moeite met de dekking van HMC waardoor we iets te veel balverlies hadden. Ongeveer halverwege de eerste helft ging onze aanval wat beter lopen. We wisten kansen te benutten en konden zo een aantal mooie doelpunten maken. Op het einde van de eerste helft lieten we wat steekjes vallen en wist HMC een voorsprong op te bouwen. We gingen de rust in met een 17-10 achterstand.
Na een peptalk van de coach in de rust kon de tweede helft gaan beginnen. We begonnen met een goede dekking en de aanvallen waren ook beter dan het laatste stukje van de eerste helft. Helaas wisten we dit niet helemaal vast te houden. HMC was feller, sterker en groter en dat zat allemaal niet mee. De dekking zakte een beetje in elkaar en HMC kon makkelijk doelpunten maken. De aanvallen van ons werden niet altijd even goed uitgespeeld waardoor we te weinig scoorde. Ondanks dit alles hebben we ook hele mooie aanvallen neer weten te zetten. De bal is een paar keer goed rondgespeeld waardoor er mooie acties gemaakt konden worden. Maar helaas was HMC vandaag net iets beter en zo eindigde de wedstrijd met een 39-23 achterstand.
Nu een weekje rust en dan op naar de volgende wedstrijd, thuis tegen Rapiditas.

Acritas – EHV dames 1

Na de draak van een tweede helft van vorige week en de goede wedstrijd bespreking van afgelopen maandag, hadden we vandaag maar 1 doel: laten zien wat we waard zijn!
Dat de neuzen allemaal dezelfde kant op stonden, was vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk.
We startten lekker fel in de dekking, in de aanval, maar zeker ook vanaf de bank. We hadden in de eerste fase van de wedstrijd even wat moeite om de schoten van hun linker- en rechteropbouwster onder controle te krijgen, maar nadat de meiden onderling wat nieuwe afspraken hadden gemaakt konden ze maar moeilijk door onze dekking heen komen.
Gezien wij aanvallend ook onze doelpuntjes bleven scoren, liepen we langzaam wat weg van acritas.
We konden gaan rusten met een stand van 7-10. Te weinig doelpunten van onze kant, maar met een goed gevoel staken we de koppen even bij elkaar.
Met wat kleine aandachtspuntjes begonnen we aan de tweede helft. We bleven goed fel en acritas wist maar weinig kansen te creëren.
Wij daarentegen creëerden echt kans op kans, maar verzaken echt nog teveel in de afronding.
Toch zijn we geen moment in gevaar gekomen door er allemaal kei en keihard voor te blijven knokken. Onze eerste overwinning van dit seizoen is een feit: 13-17 en de punten gaan in de tas mee naar Eindhoven!


Wedstrijdverslagen 5 & 6 Oktober 2019

meisjes C jeugd zaterdag 5 oktober

Vandaag een uitwedstrijd bij NOAV in Susteren. 

In de week van de scheidsrechter, met een kleinigheidje voor hem op zak op tijd vertrokken.
Helaas deze week zonder Suzanne maar verder wel een compleet team.
NOAV begint en na goed verdedigend werk van Loïs wordt de eerste aanval van EHV vanuit de hoek door de keeper gestopt. Direct weg is NOAV weer en gooit bij de volgende aanval op de paal. Pas bij de derde aanval scoort NOAV bij Tess en het staat 1-0. Er wordt snel gespeeld, tempo aan de kant van NOAV zelfs nog hoger dan bij EHV en ze slaan direct toe bij de kleine foutjes aan de kant van EHV. Meerdere malen is er bij EHV onnodig balverlies doordat ballen niet worden gevangen. Hierop reageert NOAV direct en ze scoren makkelijk bij onze keeper die ook wat opstartproblemen had.
De hele wedstrijd was het moeilijk om tot scoren te komen aan de kant van EHV. De ballen vielen niet makkelijk en NOAV had een stevige verdediging staan die erg offensief stond. Weinig ruimte dus. In de verdediging probeert EHV ook een tandje bij te zetten, helaas met een duwtje teveel en gedurende 2 minuten moeten de meiden met een mannetje minder. NOAV vist goed de ballen bij EHV uit het aanvallende spel en is in staat met snelle breaks eenvoudig te scoren. EHV heeft wat geluk met het wat haastige spel van NOAV waardoor meerdere ballen naast en over het doel gaan. Renske kan met een mooie actie 4 man uitspelen en scoort. Door zijwaarts verdedigen op Diede krijgt EHV een penalty mee die Renske ook verzilverd. Bij de volgende aanval van NOAV kan EHV de bal onderscheppen waaruit Gwen scoort. De stand is inmiddels 15-9. Net voor de rust blijft het lastig spel, ook NOAV onderschept de bal en scoort. Ruststand 16-9.
In de tweede helft schuift Richard wat met de posities. De midvoor gaat naar de linkerhoek. Linkerhoek naar de rechteropbouw. En zo probeert EHV wat ruimte te creëren. Tess laat wat mooie reddingen zien en zowel vanuit de hoeken als vanuit de opbouw wordt gescoord bij NOAV. Helaas blijven zij goed de ballen uit het spel van EHV vissen en blijven ook zij scoren. Ook weten zij “slim”handbal te spelen door een flinke uitroep bij een val waarbij de speelster zelfs niet eens werd aangeraakt door de speelster van EHV. Helaas trapte de scheidsrechter hierin en stond EHV weer met een speelster minder op het veld en benutte NOAV de gegeven penalty. Dan slaat de frustratie aan de kant van EHV wat toe. Er wordt geforceerd gespeeld en de kinnetjes zakken bij enkele spelers. Richard is duidelijk, blijven werken is de boodschap. Uiteindelijk dan het eindsignaal, voor sommige speelsters een opluchting. Eindstand 33-23. Hard gewerkt en een les wijzer, handbal is niet alleen een fysiek maar ook een mentale sport.

Dames A zondag 6 oktober 2019

Vandaag de uitwedstrijd bij V&L in Sittard. Helaas is het team niet compleet. Carlijn, Anouk B en Rachel zijn erbij maar geblesseerd. Meike is na een harde bal op het gezicht tijdens een training niet fit en er zijn behoorlijke opstartproblemen. Na de conclusie dat de witte uit shirts niet meegenomen zijn blijken ook de thuistenues nog in Eindhoven te staan. Gelukkig is V&L compleet met uit shirts en meerdere reservebroekjes gekomen. Ook een neefje van Liz, die gelukkig op 5 minuten van de sporthal woont, zorgt voor meerdere broekjes. Dit samen met een reservebroek van de coach maakt dat EHV klaar is voor de wedstrijd. Helaas denkt de scheidsrechter daar anders over. De doelen staan niet vast en een deel van de verlichting in de zaal werkt niet. Op deze manier gaat er geen wedstrijd gespeeld worden. Gelukkig worden er allerlei initiatieven genomen om de doelen enigszins vast te zetten en uiteindelijk kan de wedstrijd, weliswaar een kwartier te laat en zonder een aantal werkende lampen, toch beginnen. Het was een pittige pot handbal waarbij de dames van V&L eenvoudig en snel de stand op een 9-1 voorsprong zetten. Het publiek had moeite met het bijhouden van de stand hierdoor. Er wordt stevig verdedigd en de scheidsrechter kon hier gelukkig goed mee omgaan. Hij was niet bang om te straffen daar waar nodig en meerdere malen werd aan beide zijden iemand met 2 minuten tijdstraf naar de kant gestuurd. Meike valt als keeper halverwege de eerste helft uit. Gelukkig werd zij goed vervangen door Chiara die verborgen talenten blijkt te hebben. De dames van EHV konden vandaag helaas niet hun beste spel laten zien, het leek ze een beetje in het hoofd te zitten. Ondanks dat er hier en daar mooie kansen werden gecreëerd en ook mooie doelpunten vielen, konden ze het gat met V&L niet dichten. Toch hebben we een mooie wedstrijd gezien, hier en daar genoten van mooie acties en doelpunten, een fijne scheidsrechter en een sportieve tegenstander met bijbehorend publiek. Dat zou een mooi voorbeeld zijn voor hoe het wekelijks zou kunnen zijn. Ondanks het verlies van deze wedstrijd toch een sportieve ervaring rijker. Op naar volgende week!


Wedstrijdverslagen 28 & 29 September 2019

EHV DC1-Cabooter Group/Handbal Venlo

Sporthal: Genderbeemd

Speelronde 1 28-09-2019

De C-meiden van EHV beginnen aan een zwaar zaalseizoen in de landelijke jeugddivisie JD-ZO-DC. Waar het vorig jaar op een onverwachte, maar zeer terechte 6e plaats op het NK eindigde tijdens het afsluitende toernooi in en bij Aalsmeer wacht dit seizoen vooral een leerjaar. Er zullen punten gesprokkeld moeten gaan worden. Is dat erg? Nee, immers veel van de sterkhouders vertrokken richting de A-jeugd. Het korte veldseizoen (ingeschreven bij de B-jeugd) werd door de dames nog wel winnend afgesloten. Daar werd alvast wat vertrouwen getankt.

De eerste minuten van de wedstrijd tegen Handbal Venlo was dan ook voor de EHV dames. Een zeer sterke offensieve dekking waarin iedereen keurig haar taken uitvoerde. Handbal Venlo had even geen antwoord maar na wat omzettingen aanvallend kregen de bezoekers steeds meer grip en liep het snel uit via 2-3 naar 3-8. Vooral via de hoeken kregen de dames alle ruimte. Toch druipt het van het talent bij EHV. Schitterende lobjes en prachtige afstand schoten wisselden elkaar af, daarentegen moet gezegd worden dat de bezoekers EHV aardig op afstand wisten te houden want elke keer als onze meiden dichterbij kwamen was daar weer een bevlieging van de handbaldames uit Venlo. De ruststand van 8-15 zou je gezien de kansenverhouding best geflatteerd kunnen noemen.

Na rust knalden de meiden van EHV er bovenop. Kailin kreeg meer grip op haar afstand schoten en Diede kreeg het vanuit de hoek op haar heupen. Verdedigend stond het weer als een huis en we kwamen dichterbij. Via 15-20 en 17-20 staat het halverwege de tweede helft 19-22. Het publiek gaat er nog eens goed voor zitten want zou het dan toch nog?

Een aantal slordigheden in de defensie en het missen van kansen aanvallend aan Eindhovense kant maakt een einde aan die illusie. Er wordt geforceerd gezocht om toch maar in de wedstrijd te blijven en dat speelt de snelle break-out van Venlo in de kaart. Ze nemen definitief afstand van onze dames en als de dames scheidsrechters in het roze gehuld fluiten voor het einde van de wedstrijd staat er 20-26 op het bord. De gemiste kansen zullen nog wel eens door het hoofd spelen alhoewel er ingezet wordt op breedtesport gecombineerd met topsport bij EHV en dat is bij veel van de jeugddivisie teams wel anders. Daar kunnen ze putten uit een bredere selectie en meer jeugdteams.

Het leren is begonnen voor EHV in de jeugddivisie C, maar ze gaan die punten zeker nog pakken, zit daar maar niet over in daarvoor heeft deze groep genoeg talent.

Voor degene die van onbelangrijke, want teamsport, statistieken houden (haha) Diede 7, Kailin 5, Renske 3, Loïs 2, Maartje 1, Julia 1,
Gwen 1

Dames A 28 september 2019

Na de voorbereiding en de buitencompetitie gaat het echte werk beginnen. Met een nieuw team met meiden van 14 tot 18 jaar gaan we een pittig seizoen tegemoet. Helaas kon Anouk B vanwege haar blessure niet mee doen. 

Vandaag staat Tachos op het programma.
De 1e helft liep gelijk op. Door een paar doelpunten van onze hoekspeelsters, die goed werden vrijgespeeld door onze opbouwers, en door een break konden we kleine voorsprong opbouwen. Helaas gingen we kansen missen. Toen kwam de domper op de wedstrijd, Carlijn raakte geblesseerd. Tachos kon weer gelijk komen. Ruststand 14-14. Een eerste helft met een hoog tempo, goed pressen vanuit onze hoeken en balonderscheppingen.
Ook in de 2e helft hadden we een hoog tempo en liep het gelijk op. EHV had last met het harde verdedigen van Tachos, mede daardoor moesten we dit bekopen met de blessure van Rachel. Helaas missen we op het einde kansen en onder andere een penalty om nog voor de overwinning te kunnen gaan. Eindstand 25-27. De meiden hebben goed gespeeld en hard gewerkt. En verliezen is niet erg. Ze konden met een opgeheven hoofd het veld af gaan. En ja er zijn fouten gemaakt maar daar kunnen ze alleen maar van leren.
We hebben mooie dingen gezien. Mooie balletjes naar onze cirkel, hoog tempo, onze opbouwers die onze hoeken goed vrijspelen, snelle tegenaanval, onderscheppingen van de bal, goed pressen. En heel hard werken voor elkaar.
6 oktober mogen we naar Sittard. Helaas kunnen Carlijn en Rachel vanwege hun blessure niet mee doen. Maar er is ook goed nieuws, Anouk B mag weer mee doen.

© EHV 2016